Франківці сплатять 6 гривень 89 копійок за кожен “зайвий” метр квадратний житла

Платити за свою нерухомість будуть ті власники квартир та будинків, площа яких перевищує 60 та 120 метрів квадратних відповідно. Згідно нововведень, оподатковується “надлишкова площа”....
Платити за свою нерухомість будуть ті власники квартир та будинків, площа яких перевищує 60 та 120 метрів квадратних відповідно.

Згідно нововведень, оподатковується “надлишкова площа”. Вона вираховується як різниця між реальною площею та пільговою. Не підпадають від оподаткування квартири площею до 60 метрів квадратних і житлові будинки площею до 120 метрів квадратних,  

Наприклад, якщо власник має квартиру в 75 квадратних метрів, то він буде сплачувати податок тільки з 15 квадратних метрів. Або якщо ви є власником заміського будинку в 150 квадратних метрів, то сплатите податок з 30 квадратних метрів.

В різних населених пунктах розмір оподаткування буде свій. Місцеві органи самоврядування самі визначають ставку податку. Але вона не може перевищувати 3 відсотків мінімальної зарплати. У 2016 році мінімальна зарплата – 1 378 гривень. 

В Івано-Франківську ставка податку становитиме 0,5% мінімальної зарплати за квадратний метр. Тобто кожен власник “надлишкової площі” сплатить 6 гривнь 89 копійок за кожен квадратний метр. 

Джерело

Категорії
Життя
Новини
Loading...