Рік Національної поліції: чим вразили “копи” іванофранківців та державу

4 серпня в Україні – річниця створення Національної поліції.  Для більшості громадян ця дата і подія асоціюється насамперед зі створенням нової патрульної поліції, яка...

4 серпня в Україні – річниця створення Національної поліції.


 Для більшості громадян ця дата і подія асоціюється насамперед зі створенням нової патрульної поліції, яка тепер стежить за порядком на вулицях та дорогах в усіх обласних центрах. Нагадаємо, в Івано-Франківську “копи” з’явилися 31 січня цього року.

А працівники старої міліції, нині хоч і є поліцейськими, все ще проходять атестацію, аби залишитися у новому органі.

Згадаємо, чим запам’яталася і чим вразила Національна поліція та копи українців, і іванофранківців зокрема за цей рік.

Найбільший резонанс у суспільстві викликали дії поліції взимку 2016 року, коли копи переслідували вулицями Києва водія напідпитку і відкрили по його машині вогонь, унаслідок цього тоді загинув 17-річний хлопець, пасажир автівки. Поліцейського, який відкрив вогонь, наразі покарали домашнім арештом, триває слідство. Друга хвиля осуду звалилась на копів, коли їхня патрульна машина збила жінку на пішохідному переході, постраждала померла у лікарні.

Також один з командирів роти під час оформлення ДТП забрав із салону чужої машини торбу з грошима. 17 тисяч вкрадених доларів поділив між підлеглими.

Та не варто применшувати позитивні наслідки роботи поліції. Перш за все – це ряд скандальних затримань “відомих і кращих світу цього”, незважаючи на статус ВІП-українців.

У лютому київські поліцейські затримали неадекватну білявку, яка швидко стала “зіркою” новин.Скандалістка, у якій користувачі мережі упізнали Світлану Цибуліну – кидалася із кулаками на поліцейських та зламала у відділку стіл.

Практично одразу після затримання Цибуліної в Івано-Франківську з’явилася свою “Свєта” – агресивна білявка Дана Орленко на білому “Nissan Juke” накинулася з лайкою та погрозами на поліцейських, які зробили їй зауваження через неправильне паркування.

Скандалістом та злісним порушником виявився і настоятель Києво-Печерської Лаври Митрополит Павло, водій якого порушив правила дорожнього руху.

Патрульні поліцейські склали протокол про порушення і на народного депутата Сергія Мельничука. Виявилося, що екс-комбат батальйону “Айдар” їздив на чужому “Lexus” без водійських прав та без техпаспорта.

Попався у Києві і урядовець з Прикарпаття – міністр енергетики Ігор Насалик, який також запаркувався з порушенням.

Щодо Івано-Франківська, то крім Орленко, є також що згадати. Це і резонансне переслідування та затримання екс-депутата Ігоря Халаменди.

А нещодавно не пощастило заступнику начальника Нацполіції в області Тарасу Генсіровському – його спіймали п’яним за кермом на службовому авто.

Крім того, самі поліцейські у Франківську вчинили кілька ДТП.

Приємно, що Івано-Франківськ став одним з перших в Україні, де запустили велосипедні патрулі.

А одна з патрульних є однією з кращих у бойових видах спорту. Людмила Пилипчак перемагає на турнірах в Україні та навіть Китаї.

Не варто забувати про масову і ще досі актуальну флеш-моб акцію “селфі з копом” – коли кожеш бажаючий може сфотографуватися з копами на пам’ять.

Приклад подає керівник патрульної поліції в місті, найвищий коп в Україні Дмитро Міхалець. До слова, останній, згідно дослідження “Галки” “Людина Року”, увійшов до списку п’яти найвпливовіших людей в Івано-Франківську.

До слова, лише в Києві за рік понад 100 поліцейських звільнились, не витримавши навантажень. А деяких довелося звільняти.

Джерело

Категорії
Життя
Новини
Loading...