Беззаконня у Франківську: коли небезпечно виходити з під’їзду

Сьогодні, 11 серпня, відбулася зустріч мешканців будинку по вулиці Короля Данила, 18 із представниками муніципальної інспекції з благоустрою міста. Франківчани хотіли розповісти свою ситуацію...

Сьогодні, 11 серпня, відбулася зустріч мешканців будинку по вулиці Короля Данила, 18 із представниками муніципальної інспекції з благоустрою міста. Франківчани хотіли розповісти свою ситуацію з проханням допомогти і висвітлити проблему щодо протизаконних, на їхню думку, дій забудовника.


 За словами людей, вони з острахом виходять з власного будинку через ризик, що їх може збити машина. Адже транспортні засоби їздять на немалій швидкості прямо під їх сходами. Замість клумб вони милуються місцями для паркування, замість запаху квітів вдихають вихлопи з автомобілів. Вода з ринв сусіднього будинку через неправильне встановлення останніх пливе під двері людських під’їздів.

Однак,  ще у 2007 році, згідно з протоколом  від 4 червня 2007 року наради з питань будівництва будинку біля існуючого житлового будинку № 18 у складі Фітеля З.І., Гаркота ІТ, Семанишина М.Д. і Куцика Я.Б. зобов’язано забудовника ТОВ «Фонд розвитку «Нафтогаз» до введення житлового будинку № 51 (по генплану) влаштувати зелену зону довжиною 20 м і шириною  0,6 метрів з посадкою живоплоту між територію благоустрою зазначених будинків  та встановити квітники згідно пункту 1 цього протоколу.

Мешканці неодноразово зверталися з письмовими скаргами у 2007 і 2013 році, через те, що ці вимоги не було виконано.

Управління архітектури і містобудування від 27.03.2007 року відповіло, що благоустрій прилеглих територій буде проведено забудовниками сусіднього будинку.

 

IMG_0080IMG_0081IMG_0088IMG_0086

 

Жителі будинку зазначали у своєму зверненні ще до тодішнього міського голови Віктора Анушкевичуса, що важка будівельна техніка повністю сплюндрувала асфальтне покриття, траншеї для комунікацій так і не були «грамотно» закриті. В результаті цього є впадина без асфальту. На усних перемовинах з забудовниками ті пообіцяли покласти плитку. Однак, цього не зробили.

 

Зібравши гроші, мешканці навіть купили замки з ланцюгами і перекрили в’їзд на подвір’я, які згодом понищили незадоволені власники автомобілів з будинку навпроти. Щоденно подвір’я заставлене машинами. А коли бракує місця на, так званій стоянці, вони ставлять їх прямо під виходами з під’їздів. Причому, це не лише власники автомобілів, які проживають у сусідньому будинку, це ще й працівники найближчого базару, а також батьки, які привозять своїх дітей до школи № 4.

 

Крім того, у даному звернені мешканці зазначають, що згідно офіційної інформації, розміщеної на сайті ЄРЦ, по якій вони платять за прибудинкову територію, у них є зелена зона площею 176 м2.

 

В зв’язку з чим жителі будинку вимагають провести благоустрій прибудинкової території згідно генплану, а також зобов’язати забудівельника ТОВ «Фонд розвитку «Нафтогаз» викласти плитку на подвір’ї безпосередньо перед їх під’їздами або вистелити асфальт, який вони знищили. Крім того, просять вирішити питання зі стоянкою автомобілів, власники яких не проживають у будинку.

На зустрічі з ініціативними мешканцями будинку Михайло Яцків – начальник управління комунальної політики, зазначає, що переписки з ними вже йде давно. «В листах чітко зазначалося, що між будинками має проходити зелена зона, а також що проїзд має бути огороджений не бетонною плитою, а квітниками на бетонній основі. Справді, більше нічого не було надано. Ми, зі своєї сторони, звернемося для встановлення оцих стовпчиків, тому що на них жодних документів ще не подали. Ми в межах своєї компетенції відреагуємо, звернемося до забудівника за встановлення стовпчиків, тому що вони на межі між будинками, але цих меж нам ніхто не подав (точний документ). На якій відстані і де ця саме межа проходить , тому що в забудівника, можливо,  територія більша є, ніж насправді. Просто ця межа між будинками повинна бути у вигляді зеленої зони. Можливо, нам не всі документи подали. Можливо, були якісь уточнення.»

Мешканці будинку по вулиці Короля Данила , 18 хочуть дієвих змін і не бажають здаватися, адже знають, що якщо сидіти – чекати і нічого не робити – то нічого і не зміниться.

Більше фото тут

 

Категорії
Життя
Новини
Loading...