У жовтні стартує новий призов в українську армію- Генштаб

Призов до ЗСУ планується на жовтень-листопад, готується указ про звільнення 6-ї хвилі мобілізованих. Черговий осінній призов на строкову службу у Збройні сили України планується...

Призов до ЗСУ планується на жовтень-листопад, готується указ про звільнення 6-ї хвилі мобілізованих.

Черговий осінній призов на строкову службу у Збройні сили України планується в жовтні-листопаді поточного року, повідомив в. о. начальника Головного управління персоналу – заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України Володимир Талалай.

“Строкова служба планується в жовтні-листопаді”, – сказав він на брифінгу у вівторок в Києві.

В. Талалай поінформував, що на сьогодні проходить звільнення з військової служби мобілізованих в ході п’ятої хвилі мобілізації.

Говорячи про демобілізації військовослужбовців шостої хвилі мобілізації, представник Генштабу повідомив, що вона буде проведена протягом двох місяців з моменту оприлюднення відповідного указу президента України.

Пізніше у вівторок прес-служба Генерального штабу ЗСУ на офіційній сторінці в Facebook уточнила, що Генштаб розробляє проект указу президента про звільнення військовослужбовців, мобілізованих під час шостої черги (третя черга осіб, мобілізованих згідно з указом президента України від 14.01.2015 № 15). Звільнення буде проведено протягом двох місяців з моменту опублікування указу президента.

“З метою планомірного звільнення, яке не повинно зашкодити боєздатності, у військових частинах і в штабах оперативних командувань розробляються списки і плани-графіки звільнення особового складу”, – сказано в спілкуванні з Генштабу.

Як повідомлялося, 6-а черга мобілізації стартувала в Україні 19 червня 2015 року. Завдання цієї черги мобілізації полягала в забезпеченні повної ротації військовослужбовців, призваних у ході третьої хвилі мобілізації, і підтримка Збройних сил України на високому рівні бойової готовності.

24 червня 2016 р. президент України Петро Порошенко підписав указ про звільнення в запас військовослужбовців, призваних у Збройні сили України в рамках 5-ї черги мобілізації в 2015 році. Згідно з текстом указу, П. Порошенко постановив провести в червні – липні 2016 року звільнення в запас військовослужбовців військової служби, покликаних під час другої черги часткової мобілізації згідно з указом президента України від 14 січня 2015 року № 15 “Про часткову мобілізацію”.

П’ята черга часткової мобілізації до лав ЗСУ проводилась в Україні у квітні-травні 2015 року. Вона забезпечила повну ротацію особового складу, покликаного в ході 2-ї хвилі мобілізації, і дозволила підготувати достатню кількість військовослужбовців для поповнення військових частин, а також комплектації підрозділів, які виконували завдання в зоні проведення АТО.

5 серпня міністр оборони України Степан Полторак повідомив, що з початку поточного року на службу за контрактом в ЗСУ прийшли понад 43,5 тис. осіб. Він підкреслив, що дана динаміка поповнення ЗСУ військовослужбовцями за контрактом дозволяє поки уникнути оголошення 7-ї хвилі мобілізації.

При цьому в той же день секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив про можливість нової хвилі мобілізації в разі погіршення ситуації в зоні проведення антитерористичної операції на сході України.

“Ми не плануємо мобілізацію. Так, заклик буде, і ми повинні готувати нашу молодь, яка повинна збільшувати наш резерв, особливо резерв першої черги, куди людина потрапляє після проходження військової служби”, – сказав секретар РНБО, додавши, що в разі погіршення ситуації резерв першої черги буде включений до складу ЗСУ, а можливо і оголошена мобілізація. “Ми можемо збільшувати складову контрактників і, таким чином, до кінця поточного року повністю звільнити мобілізованих, які знаходяться в армії”, – зазначив О. Турчинов.

Джерело

 

Категорії
Життя
Новини
Loading...