Франківців кличуть прийти та толоку та допомогти прибрати озеро біля школи №21

В суботу, 17 вересня, на території озера біля загальноосвітньої школи № 21 в Івано-Франківську (позаду ДЮСШ “Олімп”) відбудеться толока, початок о 12.00 год. Про...

В суботу, 17 вересня, на території озера біля загальноосвітньої школи № 21 в Івано-Франківську (позаду ДЮСШ “Олімп”) відбудеться толока, початок о 12.00 год.

Про це у соцмережі повідомив громадський активіст Василь Кедик.

“Прохання прийти і допомогти прибрати озеро та довколишню територію. По-можливості, приносьте з собою необхідний інвентар: рукавиці робочі, мішки для сміття посиленої міцності і т.д. Подяка Михайлові Смушаку, який любязно погодився допомогти матеріальними та людськими ресурсами від Департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою. Сподіваємось також на допомогу від чинного балансоутримувача озера “Івано-Франківськводоекотехпром” та міської влади”, – йдеться у дописі.

Нагадаємо, в липні цього року активісти звернулися до міської влади із проханням врятувати озерце, що знаходиться поблизу загальноосвітньої школи № 21 позаду СК “Олімп”.

Активісти подали до міської влади звернення з приводу проведення громадських слухань та підписний лист мешканців.

У соцмережі створили спеціальну спільноту “Порятунок озера біля ЗШ№ 21”.

“Друзі, треба констатувати, що в Івано-Франківську є значна проблема з станом водойм. Центральне міське озеро потребує належного очищення, в сумному стані знаходяться пасічнянські озера, – написав Василь Кедик. – Але в нашому місті є також озерця в окремих районах міста, які десятиліттями служили місцем відпочинку місцевих мешканців, ловлі риби та пікніків. Одне з них – це озеро біля 21 школи (позаду “Олімпу”). Колись тут ловили рибу, засмагали, грались діти. Наразі озеро нагадує смердючий відстійник, який в теплу пору року є ще й джерелом інфекцій. Підземні джерела, які живлять озеро, забиті. Єдине, на що спромоглись комунальники та представники “Водоканалу”, на балансі якого зараз знаходиться озеро, реагуючи на звернення людей, – це періодично проводити механічну очистку водойми та косіння трави довкола. ЦЕ ВСЕ”.

Саме тому група ініціативних мешканців самоорганізувалась для порятунку цього озерця.

Джерело

Категорії
Життя
Новини
Loading...