Нардеп Олександр Шевченко та мер Івано-Франківська знайшли вихід з критичної ситуації, щодо ремонту вулиць Кармелюка та Ленкаської

На вулиці Кармелюка капітальний ремонт дороги зупинено через необхідні незаплановані роботи щодо ремонту комунікацій. Не встигла фірма «ПБС» розпочати ремонтні роботи на вулиці Кармелюка,...

На вулиці Кармелюка капітальний ремонт дороги зупинено через необхідні незаплановані роботи щодо ремонту комунікацій.

Не встигла фірма «ПБС» розпочати ремонтні роботи на вулиці Кармелюка, як департамент житлової, комунальної політики та благоустрою Івано-Франківської міської ради заборонив проводити ремонт та переніс початок робіт на два тижні, пише “Фіртка”.

Причина перенесення ремонту: незаплановані роботи з прокладання господарсько-фекальної мережі по вулиці Кармелюка.

Лист про це надійшов на адресу ТзОВ «ПБС» 23 вересня, хоча попередньо було погоджено проведення робіт на вулицях Кармелюка і Ленкавського на період з 12 по 31 вересня.

Тоді ж було надано погодження схеми тимчасового перекриття руху на цих вулицях на час проведення робіт з капітального ремонту.

Фірма «ПБС» звільнила територію від техніки та припинила підготовчі роботи.

Сьогодні на вулиці Кармелюка відбулася робоча нарада, на якій були присутні міський голова Руслан Марцінків, народний депутат України Олександр Шевченко, котрий, власне, і залучив кошти держбюджету на ремонт даної вулиці, директор ДЖКПБ Михайло Смушак, перший заступник міського голови Микола Вітенко, предеставники фірми-підрядника ПБС та КП “Водоекотехпром”.

За словами міського голови Руслана Марцінківа, мешканці звернулися із проханням провести на вулиці господарсько-фекальну мережу кілька днів тому і тому було вирішено негайно зупинити ремонтні роботи на дорозі.

Проте, за словами мешканців, відповідні листи вони надсилали міському голові ще з березня адже знали, що вулиця ремонтуватиметься. Проте, жодної відповіді до цього часу не було.

На запитання журналістів про те, чи ще під час оголошення тендеру та розробки проекту капремонту було відомо про проблеми із каналізацією на даній вулиці міський голова відповісти не зміг.

В ході наради було вирішено, що міська влада довірить прокладання каналізації фірмі «ПБС» – підряднику, який вже й так капітально ремонтує вулицю Кармелюка як переможець тендеру.

Також, окрім прокладання каналізаційних мереж, фірма повністю замінить і дощові колектори – зробить їх сучасними.

Щодо термінів, то представник фірма «ПБС» зазначив, що це може зайняти від двох до трьох тижнів, завершення ремонту вулиці і її асфальтування – ще тиждень-два.

Народний депутат України Олександр Шевченко наголосив, що міській вже владі досить бавитись в кота і мишу.

Оскільки я, як народний депутат, добився фінансування з державного бюджету вулиць Кармелюка і Ленкавського, то намагаюся і далі контролювати хід і якість виконання робіт. Саме тому я наполіг, щоб виконавець робіт отримав офіційне підтвердження, що всі комунікацій під дорогою в робочому задовільному стані. І тут виявилося, що є проблеми, – що необхідно будувати дощову і фекальну каналізацію. Чому це не було зроблено раніше, адже тендер відбувся ще рік тому, – це питання до міської влади. Зараз ситуація не проста. Фактично залишився місяць до зими (а зиму в цьому році прогнозують ранню і морозну), а роботи зупинені. Якщо роботи не будуть виконані в цьому році – гроші будуть відкликані до держбюджету. Розуміючи відповідальність мер Руслан Марцінків погодився віддати весь комплекс робіт фірмі ПБС. І це логічно – вона буде нести відповідальність за результат ремонту. Тобто в результаті нашої зустрічі з мером – є варіант виходу з критичної ситуації. Зараз все залежить від швидкості прийняття рішень міською владою”, – розповів “Фіртці” Олександр Шевченко. 

Звичайно, ми могли просто взяти і відновити дорожнє покриття на цих вулицях без вивчення стану комунікацій, як це в нас часто і робиться. Але – це не наш “метод”, це не по господарськи, не патріотично, зрештою – коли ремонтують, а через рік-два починають копати“, – переконаний народний депутат.

Руслан Марцінків також пообіцяв сприяння в питанні співфінансування – виділення коштів міського бюджету, – на завершення ремонту Набережної та автомагістралей від обласного центру до сусідніх областей. “Пишіть звернення, будемо сприяти“, – сказав міський голова. 

Необхідно консолідуватися для вирішення проблем мешканців Івано-Франківська, а не ставити палки в колеса“, – наголосив народний депутат.

Нагадаємо передісторію питання:

04 серпня 2015р. між департаментом комунального господарства, транспорту та зв’язку виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради та ТОВ “ПБС” укладено договір про закупівлю робіт за державні кошти, а саме: капітальний ремонт вул. Ленкавського І-ша черга : від вул. К. Данила до вул. Бельведерська.

20 серпня 2015р. між департаментом комунального господарства, транспорту та зв’язку виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради та ТОВ “ПБС” укладено договір про закупівлю робіт за державні кошти, а саме: капітальний ремонт вул. Кармелюка.

09 лютого 2016р. Листом Департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою ТОВ ПБС повідомлено про необхідність розірвання вищевказаних договорів у зв’язку із відсутністю бюджетних призначень у 2016р. та додано проекти додаткових угод про розірвання договорів.

З вказаною пропозицією Замовника, ТОВ “ПБС” не погодилась.

7 червня 2016р. народний депутат України Олександр Шевченко керуючись ст. 30 Закону України “Про державний бюджет на 2016рік”  звернувся до Голови комітету Верховної Ради України з питань бюджету із проханням виділити кошти на виконання заходів соціально-економічного розвитку територій.

В результаті, Постановою КМУ від 24.06.2016р. №395 затверджено перелік об’єктів та заходів, що фінансуються у 2016 році за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку територій, а саме:

1. капітальний ремонт вул. Ленкавського І-ша черга : від вул. К. Данила до вул. Бельведерська. – 1615, 658 тис. грн;

2. капітальний ремонт вул. Кармелюка — 2759, 789 тис. грн.;

3. капітальний ремонт вул. Набережної — 2624, 553 тис. грн.

Джерело

Категорії
Життя
Новини
Loading...