Благодійний фонд Олександра Шевченка «Новий Івано-Франківськ» укомплектував клас інформатики школи-гімназії №3 десятьма новими ноутбуками

Сьогодні, 30 вересня, до Дня вчителя НВК «Школа-гімназія №3» отримала подарунок. Благодійний фонд Олександра Шевченка «Новий Івано-Франківськ» укомплектував клас інформатики десятьма новими ноутбуками. Вартість...

Сьогодні, 30 вересня, до Дня вчителя НВК «Школа-гімназія №3» отримала подарунок.

Благодійний фонд Олександра Шевченка «Новий Івано-Франківськ» укомплектував клас інформатики десятьма новими ноутбуками. Вартість техніки близько 93 тисяч гривень,

Як відмітила директор школи-гімназії Любов Іванців, Міністерством освіти введено у навчальний план предмет «Інформатика», проте сучасних комп’ютерів для навчання у школі не було.

Керівництво школи зверталось у різні інстанції, заклад отримували невеличку допомогу. Нещодавно з допомогою благодійного фонду «Новий Івано-Франківськ» вдалося закупити чотири ноутбуки.

«Але чотири – це не клас. У школі вже сформовані 36 класів, навчається більше тисячі учнів, є три вчителі інформатики, які не мають на чому працювати. Олександр Шевченко – людина слова, бо коли я озвучила, що школа для того, щоб бути сучасною має велику необхідність у комп’ютеризації його фонд відгукнувся. Відсьогодні школа буде забезпечена ще десятьма сучасними ноутбуками. Це дуже доречний та вкрай вчасний подарунок», – зазначила директор школи-гімназії №3.

У свою чергу народний депутат Олександр Шевченко зауважив, що його робота буде виконана тоді, коли вчителі отримуватимуть достойну заробітню плату – не менше 10-12 тисяч гривень.

Крім того, зазначив, що фонд надалі допомагатиме школам Івано-Франківська.

«Фонд Шевченка буде допомагати, залучати різних меценатів, щоб потреби шкіл та інших закладів були задоволені. Тому що без задоволення тих елементарних потреб, які сьогодні виникають у навчальних закладах, не буде розвитку першопочаткової, вищої школи. Коли Міністерство ставить якісь задачі, але не дають ніяких інструментів для їх виконання – без них розвитку не варто очікувати», – відмітив Олександр Шевченко.

Також народний обранець зауважив, що в короткій перспективі можна отримати збільшення заробітних плат, пенсій :

«А у довгостроковій перспективі можна отримати «пшик». Зарплати і пенсії народжуються від ефективного управління в державі. Воно почнеться тільки тоді, коли прийдуть нові фахівці і політики, змінити треба просто всіх на всіх, тоді буде ефективна економіка. Думаю, що ті депутати, які в бюджетному комітеті і взагалі депутати Верховної ради не проголосують за якісь погіршення освітянських позицій. Думаю, що в навчальній школі і в професійній технічній освіті ми не дамо якимось чином знущатись над вчителями, дітьми і школами. Якщо брати тих людей, яких поки що ще мало, поки вісім від українського об’єднання патріотів – ми однозначно будемо відстоювати навіть найменшу школу», – зазначив О. Шевченко.

Джерело

Категорії
Життя
Новини
Loading...