Екстреній медицині Прикарпаття не вистачає 3,7 мільйона гривень на пальне

Сьогодні, 5 жовтня, розпочалось позачергове засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соцполітики. Засідання зібрано позачергово для розгляду питання Про перерозподіл...

Сьогодні, 5 жовтня, розпочалось позачергове засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соцполітики.

Засідання зібрано позачергово для розгляду питання Про перерозподіл бюджетних призначень, передбачених департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації на виконання заходів комплексної програми “Здоров’я населення Прикарпаття 2013-2020”.

Мова про розподіл 3,7 мільйона гривень на пальне для екстреної медичної допомоги. Сума, яка була закладена на паливно-мастильні матеріали 4 мільйони 900 тисяч уже використана.

Відтак, служба екстреної допомоги направила листи щодо виділення коштів на пальне. Про це розповів директор департаменту охорони здоров’я ІФ ОДА Мирон Матейко :

{youtube}bTCRRsdIFx4{/youtube}

{youtube}pROBnnVHW1c{/youtube}

 

В минулому році було використано 9 мільйонів. Як повідомив очільник профільного відомства, на 1 жовтня залишку пального немає.

Як зауважив депутат облради Олександр Левицький, немає пропозицій з яких залишків необхідно взяти ці кошти. ” Я хочу почути цю інформацію. Де був департамент, коли бачив, що було 4,9 мільйонів, і що йому не стає?. Оце я би хотів почути”, – зазначив О. Левицький.

 Крім того, депутат поцікавився, чи з цих коштів піде частина на фінансування палива для міської екстреної допомоги, оскільки наразі це доводиться дофінансовувати з міського бюджету.

Джерело

Категорії
Життя
Новини
Loading...