Свій будинок потрібно буде викупити: з 1 листопада українці не зможуть вступити у спадок і укласти договір дарування майна

Українці повинні бути готові до того, що з 1 листопада поточного року фактично вони не зможуть вступити у спадок або оформити угоду до договору...

Українці повинні бути готові до того, що з 1 листопада поточного року фактично вони не зможуть вступити у спадок або оформити угоду до договору дарування. Про це повідомляє Інтернет-видання «Маркет.Корупція».

 

На підставі постанови Кабінету Міністрів України №231, суб’єкти оціночної діяльності більше не мають права визначати оціночну вартість рухомого і нерухомого майна.

А до Порядку вчинення нотаріальних дій №296 / 5, затвердженому наказом Міністерства юстиції, чітко прописано, що нотаріуси не можуть засвідчити угоду за договором дарування або прийняття спадщини.

Простому народу до сих пір не зрозуміло, чому нововведення не скасували, адже, фактично, жодна людина тепер не зможе оформити договір дарування і єдиний вихід – це покупка рухомого або нерухомого майна. Те ж саме зі вступом в законну спадщину після смерті близького родича. виходить, що майно відійде в «руки» державі.

Тепер кожен, хто прийде до оцінювача майна, буде посланий на всі чотири сторони, оскільки суб’єкти оціночної діяльності не мають права виконувати свої прямі обов’язки за договорами дарування та прийняття спадщини.Потім Українці будуть йти на платні консультації до нотаріусів, звідки благополучно вийдуть без будь -або підписаних паперів.

До тих пір, поки закон про діяльність суб’єктів оцінки майна буде існувати в даному вигляді, не одному українцеві не вдасться вступити у спадок і отримати рухоме або нерухоме майно, яке належить йому за попередніми законами.

Будемо сподіватися, що в уряді все-таки одумаються до першого листопада і переглянуть даний законопроект.

Джерело.

Категорії
Життя
Новини
Loading...