“Жива” вулиця: у Франківську роблять перший у місті спільний простір для пішоходів, авто і велосипедистів

Вулиця Шевченка в Івано-Франківську після завершення капремонту буде відкрита для транспорту, але отримає обмеження щодо швидкості руху.   Нагадаємо, що наприкінці липня у Франківську...

Вулиця Шевченка в Івано-Франківську після завершення капремонту буде відкрита для транспорту, але отримає обмеження щодо швидкості руху.

 

Нагадаємо, що наприкінці липня у Франківську розпочали капітальний ремонт частини вулиці Шевченка. Від Січових Стрільців і до Гординського вулицю перекопали. Директор департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Івано-Франківська Михайло Смушак повідомив, що тут вже повністю замінили водопровід, виконали частину робіт з облаштування вуличного освітлення.

Відтак на початку вулиці Шевченка біля готелю “Дністер” викладають бруківку під парковку. Білою плиткою розмежовують місця для перпендикулярного паркування. Михайло Смушак запевняє, що згідно з розрахунками, проблем з паркуванням не мало б виникнути.

“Проектанти рахували і малювали. Казали, що мало б вистачити місця для паркування, – пояснює Смушак. – Будемо бачити, якщо треба буде, щось змінимо. Загалом вулиця Шевченка спроектована як вулиця спільного простору – там буде і пішохідна зона, і для велосипедистів, і для машин. Всі мали б вживатися на одній вулиці”.

Михайло Смушак зазначає, що окремої велодоріжки не буде. На вулиці діятиме обмеження швидкості, там можна буде і їхати, і ходити. Заїзд на вулицю Шевченка буде відкритий і з Гординського, і з Січових Стрільців.

“Це буде жива вуличка. В Європі такі вулички є в центрі міста. І ми вирішили теж спробувати”, – додає Михайло Смушак.

Джерело

 

Категорії
Життя
Новини
Loading...