Судову справу незаконної надбудови у пам’ятці архітектури в Івано-Франківську вкотре перенесли

Сьогодні, 10 жовтня, в Івано-Франківському міському суді розглядалась справа щодо забудови мансардного приміщення у столітньому будинку. Управління державної архітектурно-будівельної інспекції в Івано-Франківській області позивається...

Сьогодні, 10 жовтня, в Івано-Франківському міському суді розглядалась справа щодо забудови мансардного приміщення у столітньому будинку.

Управління державної архітектурно-будівельної інспекції в Івано-Франківській області позивається до фізичної особи Володимира Свиридова.

Мова йде про приведення до попереднього стану самочинно реконструйованої квартири №15 по вулиці Грушевського, 20.

Проте сьогодні в судовому розгляді продовжили перерву у зв’язку з відсутністю представника позивача.

За словами представника сторони відповідача, представник позивача мав направити електронне клопотання про перенесення розгляду справи, проте суддя Попович заявив, що до суду нічого не надходило.

Втім, треті сторони у справі просили суд слухати справу без сторони позивача, адже за їхніми словами “свою роботу позивач уже виконав, тепер це більше стосується нас”.

Однак, суддя наголосив на необхідності вислухати пояснення представника Управління державної архітектурно-будівельної інспекції в області.

Наступне засідання перенесли на 19 жовтня 14:30 год.

Нагадаємо, 16 червня, відбулося засідання Львівського апеляційного адміністративного суду за позовом Свиридова В. М., який вимагав визнати протиправною постанову Івано-Франківського міського суду від 21.04.2016 р., згідно з якою суд визнав правомірним рішення Івано-Франківського виконкому про скасування наданих Свиридову В. М. містобудівних умов та обмежень на будівництво мансарди.

Львівський апеляційний адміністративний суд відмовив у апеляційній скарзі Свиридова В. М. на постанову міського суду.

На боці мешканців будинку виступили Івано-Франківський міськвиконком, Департамент містобудування та архітектури, Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції в Івано-Франківській області, прокуратура м. Івано-Франківська.

Мешканці багатостраждального будинку на вул. Грушевського, 20 сподіваються, що судова епопея нарешті завершиться і горе-надбудова буде демонтована.

Нагадуємо, що будинок № 20 на вул. Грушевського є пам’яткою архітектури місцевого значення. Мешканець кв. № 15 Свиридов В. М. (представниця його інтересів – Перевозова І. В.) при оформленні документації та проведенні будівництва порушив законодавство України; в результаті будівництва мансарди у мешканців 3-го поверху у квартирах з’явилися значні тріщини, фундамент почав давати усадку.

А нещодавно обвалився фасад будинку.

Довідка Фіртки:

Будинок за адресою вул. Грушевського, 20 є пам’яткою архітектури місцевого значення, який за номером 177-іф є занесеним до Державного реєстру нерухомих пам’яток України. Він побудований у 1895 році і має ряд архітектурних особливостей, таких як тонке дерев’яне перекриття підлог-стель 2 см, яке не може витримувати значних додаткових вагових навантажень.

Моральний знос (амортизація) будинку, на 2014 рік згідно довідки ЄРЦ,  становить 92% . Згідно із технічною характеристикою стану будинку, наданою НДІ Проектреконструкція у 1997 році: фізичний знос фундаменту становив – 45%, стін – 50%, перекриття – 40%, сходів – 80%, даху – 30%, підлоги – 25%, дверей – 40%, загальний знос будинку становить 40,2 %.

Джерело

Категорії
Життя
Новини
Loading...