Поліцейські просять франківських водіїв пильніше слідкувати за своїми машинами

За останні дні до працівників прикарпатської поліції все частіше надходять повідомлення про крадіжки з салонів автомобілів. Правоохоронці звертаються до водіїв та власників автотранспорту із...

За останні дні до працівників прикарпатської поліції все частіше надходять повідомлення про крадіжки з салонів автомобілів. Правоохоронці звертаються до водіїв та власників автотранспорту із застереженням: не залишайте автомобілі відчиненими та без нагляду.

Як свідчить аналіз крадіжок із транспортних засобів, в основному вони відбуваються через необережність та безпечність самих автовласників.

Приміром мешканець Івано-Франківська, який вчора залишив свій автомобіль біля будинку в темну пору доби, позбувся сумки, в якій знаходились грошові кошти в сумі 4 000 гривень. У іншого франків ця у цю ж ніч із автомобіля, також залишеного під будинком, злодії викрали гладкоствольну рушницю ІЖ-12.

Наразі правоохоронці проводять весь комплекс оперативно-розшукових заходів, спрямованих на встановлення осіб, причетних до вказаних злочинів.

Правоохоронці радять, як вберегтися таких крадіжок:

― перш за все не залишайте ключі у замку запалювання, навіть покидаючи його на декілька хвилин. Виходячи з автомобіля, включайте сигналізацію та інші засоби охорони; завжди, покидаючи салон авто, перевіряйте, чи щільно зачинені двері та вікна автомобіля. Адже у більшості крадіжок із салонів, власники забули про найперші і найнеобхідніші заходи безпеки.

― якщо вам потрібно залишити автомашину на ніч, виберіть добре освітлене місце та щоб там здійснювався відео-нагляд.

― у випадку крадіжки потрібно якнайшвидше викликати поліцію. Постарайтеся не торкатися автомобіля і не сідати в салон до приїзду слідчо-оперативної групи, щоб зберегти залишені злодієм сліди.

Джерело

Категорії
Життя
Новини
Loading...