Усі учасники конкурсу на кращий твір про Україну, що проводив Благодійний фонд Олександра Шевченка «Новий Івано-Франківськ» відвідали Львів

Підбито підсумки грандіозного проекту Благодійного фонду Олександра Шевченка “Новий Івано-Франківськ” – конкурсу на найкращий твір про Україну, присвячений Покрові Пресвятої Богородиці та 25-річниці проголошення Незалежності...

Підбито підсумки грандіозного проекту Благодійного фонду Олександра Шевченка “Новий Івано-Франківськ” – конкурсу на найкращий твір про Україну, присвячений Покрові Пресвятої Богородиці та 25-річниці проголошення Незалежності України.

Уперше конкурс проводився не лише серед учнів міста Івано-Франківська, а й розширив свою географію. З ініціативи народного депутата України Віктора Шевченка конкурс було проведено також й серед учнівської молоді м. Калуша, Рогатинського та Калуського районів, Верхнянської ОТГ та частини Галицького району.

Як і обіцяли організатори, учасники конкурсу отримали можливість разом із учителями та батьками здійснити екскурсію «Від княжих часів до сьогодення» до міста Львова. Минулих вихідних таку подорож здійснили учасники конкурсу з Івано-Франківська.

«Загалом ми отримали 110 робіт від учнів шкіл міста Івано-Франківська, – говорить координатор проекту, представник Благодійного фонду Олександра Шевченка «Новий Івано-Франківськ» Олександра Мечева. – 36 із них (переможці ІІ етапу ) традиційно отримають цінні подарунки та грошові премії, а всі переможці першого етапу конкурсу долучитися допоглиблення знаньіз історії України та ,зокрема, міста Львова, адже головна мета цього творчого заходу  – показати велич та міць нашої держави і, звичайно ж, прищепити дітям любов до рідного краю та українства».

Екскурсія у Львові стала відкриттям навіть для тих, хто частенько там буває, адже діти мали змогу відвідати такі унікальні місця як підземна лабораторія львівських аптекарів, пізнати  історію створення Львівського оперного театру і навіть випробувати самостійно акустику залу, заспівавши декілька українських пісень. Окрім того, прогулялись старовинними вуличками Львова і навіть зустріли справжнісінького сажотруса. Емоцій вистачить на довго, завдяки старанням знаних містян. Славетне місто Лева відкрилось для дітей через світогляд краєзнавця,заступника голови Товариства викладів імені  Петра Могили у ЛьвовіБогдана Горбовського, народного артиста України Остапа Стахіва, письменниці і журналістки Леус Звенислави та краєзнавця Миколи Сінтюка.

«Сьогодні важливо прищепити любов до України та виховати почуття патріотизму в серцях дітей, адже молодь – це наше майбутнє і яким воно буде залежить від кожного з нас. А як виховати ці риси? Звичайно ж власним прикладом, вивченням історії та ділами нашими. Дітей потрібно стимулювати до праці над собою та до розвитку своїх здібностей, аби в майбутньому вони могли розбудовувати Україну та з впевненістю рухатись вперед!», – коментує ідею проведення конкурсу народний депутат України Олександр Шевченко.

1 листопада відбудеться урочисте нагородження переможців конкурсу на кращий твір про Україну, присвячений відзначенню свята Покрови Пресвятої Богородиці, а також вчителів, які виховали творчих дітей. За словами організаторів конкурсу, цьогоріч особливо вражаючими були віршовані твори про Україну, а також журі відзначило  філософський підхід молоді до визначених тем.

Категорії
Життя
Новини
Loading...