Студенти-медики відкрили «Велореанімацію» в центрі Івано-Франківська (фото)

Студенти Івано-Франківського національного медичного університету відкрили веломайстерню під відкритим небом «Велореанімація». Працюватиме вона в самому центрі міста, біля стоматологічного корпусу по вулиці Грушевського. У...

Студенти Івано-Франківського національного медичного університету відкрили веломайстерню під відкритим небом «Велореанімація». Працюватиме вона в самому центрі міста, біля стоматологічного корпусу по вулиці Грушевського.

У цій громадській майстерні кожен велосипедист може «підрихтувати» свого «двоколісного друга». Таким чином студенти роблять ще один крок у розвитку велоруху в Івано-Франківську, йдеться на сайті медуніверситету.

«Наше місто зручне для велосипедистів, і щодня ми можемо зустрітися з тим, що у велосипеда пробили колесо, щось зламалося чи відпало, — каже Юлія Дмитрук, голова європейської студентської медичної організації. — Саме тому ми вирішили відкрити таку веломайстерню».

У майстерні можна буде зробити практично всі види дрібного ремонту велосипедів: накачати колесо, підтягнути гайки, змастити ланцюг тощо. І все це — абсолютно безкоштовно, адже майстерню відкрили за грантові кошти. Облаштування веломайстерні підтримав громадський ресторан Urban Space 100. Проект «Велореанімація» отримав фінансування у 12 тисяч грн. А в магазині «MtbBike» зробили знижку, тож вдалося на виділену суму придбати якісніші інструменти.

«Велосипед ломиться незалежно від місця чи доби. І часто так буває, що невеликі поломки можна виправити — реанімувати свій байк, – розповідає Андрій Глущук, студент 4 курсу ІФНМУ. — Саме це можна буде зробити у нашій веломайстерні, в будь-який час доби. Це все дуже легко».

Ще минулого року ІФНМУ отримав звання першого в Україні університету, дружнього до велосипедистів. І велоактивісти не збираються зупинятися на досягнутому. У планах медиків – збільшити кількість велосипедистів. Тож вони проводитимуть навчання та воркшопи про те, як убезпечити велосипед від крадіжок, як поремонтувати, надати першу допомогу, коли впав з велосипеда.

«Може ця подія не має якого грандіозного значення, але ми бачимо, що студенти організовані, підтримують, розуміють один одного, — говорить ректор ІФНМУ Микола Рожко. — Для мене найбільша радість, що вони вміють поставити собі мету. Ми є однією командою, нас об’єднує студентське життя, воно найкраще».

«Закликаємо інші університети долучатися до цієї акції, долучатися до цього руху і ставати велосипедними вишами», — підсумовує Юлія Дмитрук.

 

Джерело

Категорії
Життя
Новини
Loading...