Апеляційний суд став на сторону Дмитра Міхальця

В Івано-Франківському апеляційному суді розглянули апеляцію прокуратури у справі начальника патрульної поліції Дмитра Міхальця.    Нагадаємо, що боєць батальйону “Івано-Франківськ” Іван Чайковський звинувачує начальника патрульної...

В Івано-Франківському апеляційному суді розглянули апеляцію прокуратури у справі начальника патрульної поліції Дмитра Міхальця. 

 

Нагадаємо, що боєць батальйону “Івано-Франківськ” Іван Чайковський звинувачує начальника патрульної поліції Івано-Франківська у побитті.  28 жовтня відбулося судове слухання у цій справі. Прокуратура вимагала призначити Дмитру Міхальцю заставу в розмірі 80-ти неоподаткованих мінімумів громадян і відсторонити його від посади начальника франківських патрульних на час досудового розслідування — щонайменше на два місяці. Тоді ж суд призначив Міхальцю міру запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання: підозрюваний повинен був з’являтися на допит до слідчих за вимогою. Щодо відсторонення начальника поліції від обов’язків, суд клопотання прокуратури не задовольнив.

На сьогоднішньому судовому засіданні прокурор заявив, що ухвала попереднього суду підлягає зміні, і якщо Дмитра Міхальця не відсторонити від посади, то це негативно вплине на психологічний стан потерпілого. Адвокат Івана Чайковського каже, що Дмитро Міхалець неодноразово перебував у відрядженні, відтак заважав у проведенні допитів. 

Своєю чергою, захисник Міхальця переконаний, що встановити, було порушення чи ні, може лише суд. Тому не вбачає потреби у відстороненні Міхальця від виконання обов’язків та клопотав допитати усіх свідків події, зокрема, і працівника поліції Зевінську, яка на момент конфлікту перебувала в кабінеті Міхальця. Адвокат каже, що її як свідка не опитували, та просив долучити й інших свідків: усіх, кого на момент конфлікту зафіксували камери відеоспостереження у коридорі, біля кабінету Міхальця. Адже вони могли чути, що відбувається за дверима.

Окрім того, прокуратур повідомив, що потрібно провести ще низку слідчих дій, зокрема, влаштувати одночасний допит між Міхальцем та Чайковським, працівниками поліції та потерпілим, а також між Міхальцем і його підлеглими. 

Відтак, вислухавши доводи обох сторін, суд прийняв рішення залишити ухвалу попереднього суду без змін та не відсторонювати Дмитра Міхальця від виконання посадових обов’язків.

Таке рішення суду прихильників Чайковського не задовільнило. Зокрема, Ростислав Гудзінський викрикував суддям “ганьба”.

Джерело

Категорії
Життя
Новини
Loading...