Після скандалу з отруєннями та реанімацією, «голодні» вихованці франківської школи-садка №3 отримали яблука та соки

Поки спеціальна комісія ще перевіряє якість харчування у школі-садку №3, дошкільняти вже відчули покращення – в меню з’явились яблука та соки. Батьки, діти яких...

Поки спеціальна комісія ще перевіряє якість харчування у школі-садку №3, дошкільняти вже відчули покращення – в меню з’явились яблука та соки.

Батьки, діти яких відвідують школу-садок №3 на Набережній, збунтували через якість харчування у закладі. Після кількох випадків отруєння та постійних скарг малюків на голод та болі в животі, батьки почали робити «міні-ревізії».

Те, що вони виявили, шокувало всіх – хрящі та шкіра і жодного шматка м’яса в «курячій» підливі, тушкована риба, яка смердить, пшенична кашу, якою можна було голову розбити та повна антисанітарія на кухні 

Після чергової такої перевірки її ініціатори звернулись у мерію. Департаментом освіти і науки була створена спеціальна комісія, яка мала детально перевірити якість харчування зокрема і роботу закладу загалом.

17 листопада відбулися збори, де в присутності директора Ганни Дорошенко, членів комісії та директора Департаменту освіти Ігоря Смаля, обговорили наболіле. Батьки підтвердили, що «після перевірки порції стали більшими, та животи в дітей не перестали боліти». Однак порадувало те, що в меню з’явилися фрукти. За словами батьків, це великий прогрес.

Свої висновки комісія оголосить 22 листопада.

Голова ГО «Мами Прикарпаття» Мар’яна Вершиніна, яку також запросила на збори, також підтвердила, що батьків нарешті почули.

«Обговорювали питання організації харчування у закладі, і не лише. Згадали і про благодійні внески і миючі засоби, вікна, лампочки… Батьки від тієї ситуації, яка є у навчальному закладі не говорили, а кричали. І я розумію чому!

Після харчування діти блювали, погано себе почували, скаржились на болі у животі, і навіть потрапляли у реанімації!! Так-так! І це після садкової їжі! І не одна дитина!

Зараз працює комісія, яка вивчає питання та проводить службове розслідування. А тим часом у школі-садку №3 появились яблука, соки, риба… Харчування в цілому суттєво покращилось», – написала Вершиніна в Фейсбук

Джерело

Категорії
Життя
Новини
Loading...