Бойовики планують залишити Донеччину до 18 серпня – РНБО

Основна частина бойовиків планує залишити Донеччину до 18 серпня. Про це у ході брифінгу заявив речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко. За його словами,...

Основна частина бойовиків планує залишити Донеччину до 18 серпня. Про це у ході брифінгу заявив речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

За його словами, представники ДНР на чистих бланках паспортів громадян України виготовляють фіктивні документи, щоб безперешкодного залишити зону АТО під виглядом біженців. “Терористи перевдягаються у цивільний одяг, беруть із собою лише паспорти та на пасажирському транспорті під виглядом мирних мешканців роблять спроби перетнути блокпости українських силовиків”, – зазначив Лисенко.

За даними РНБО, протягом останніх 3 діб на блокпосту під Дебальцевим (Донецька обл.) було затримано 13 чоловіків віком від 20 до 45 років, які підозрюються у терористичній діяльності. Затримання відбувалися завдяки інформації, що надходить до штабу АТО від місцевих мешканців.

“Серед затриманих – польовий командир луганського терористичного угрупування. Зараз він дає свідчення”, – зазначив Лисенко. У Донецьку та Горлівці бойовики намагаються поповнити свої ряди насильницькою “мобілізацією” місцевого населення. Близько 300 бойовиків, що залишились у Луганську, вже знімають прапори ЛНР з адмінбудівель міста.

Із Єнакієвого та Горлівки виїжджають чеченські найманці. “Близько 100 представників місцевого криміналітету, які залишаються у цих містах, здійснюють хаотичну стрілянину по житлових кварталах і мирних мешканцях”, – додав речник РНБО.

УП

Категорії
Життя
Новини
Loading...