Голова обласної ради провів прийом громадян (фото)

Голова обласної ради Олександр Сич провів прийом громадян з особистих питань. Традиційно, він відбувся у третій понеділок місяця. На прийом до очільника вищого представницького...

Голова обласної ради Олександр Сич провів прийом громадян з особистих питань. Традиційно, він відбувся у третій понеділок місяця.

На прийом до очільника вищого представницького органу влади області записалося більше двох десятків людей. У розмові з посадовцем виборці порушували наболілі суспільні питання, як то декомунізація та децентралізація, а також відновлення соціальної справедливості.

Окрім того, прикарпатці просили матеріальної допомоги на дороговартісне лікування, покращення соціально-побутових умов та відшкодування збитків, завданих стихією.

Під час прийому громадяни також говорили про проблеми, які існують в галузі охорони здоров’я. Зокрема, наголошували на загрозах невиплати заробітної плати медичним працівникам у 2017 році.

“Потенційні зриви у виплаті заробітної плати медикам не залежать від обласної ради. Як відомо, утримання медичної галузі здійснюється за рахунок державної субвенції, розмір якої закладають у державному бюджеті. Обласна рада Закон України “Про державний бюджет” не формує і не затверджує. І якщо повториться ситуація минулого року, коли в держбюджеті було передбачено зростання зарплати на 25 відсотків, а насправді враховано лише 7-8 відсотків, то на це обласна рада не може вплинути”, – пояснив Олександр Сич.

Порушені під час прийому громадян питання будуть взяті на контроль та спрямовані у відповідні підрозділи виконавчої і представницької влади для вжиття необхідних заходів. Кожний заявник у місячний термін отримає відповідь про стан вирішення його проблеми, за винятком тих, на які надано усні роз’яснення під час прийому.

Джерело

Категорії
Життя
Новини
Loading...