Прикарпатці, котрі не оформили субсидію, боргують за газ 70 млн. грн.

Заборгованість побутових споживачів Прикарпаття за спожитий природний газ з початку опалювального періоду зросла на 22 млн. грн. і станом на 23 листопада 2016 року становить 110 млн. грн. Найчастіше рахунки...

Заборгованість побутових споживачів Прикарпаття за спожитий природний газ з початку опалювального періоду зросла на 22 млн. грн. і станом на 23 листопада 2016 року становить 110 млн. грн.

Найчастіше рахунки за газ не сплачують люди, які не оформили субсидії – а це понад 80% від усіх боржників. Вони заборгували 70 млн. грн.

При цьому вже 50% клієнтів компанії користуються субсидією.

Державну допомогу можуть оформити всі бажаючі споживачі. Розраховувати на отримання субсидії можуть також безробітні, орендатори квартири і ті, хто має заборгованість за комунальні послуги.

«Для визначення розміру державної допомоги, наша компанія на запити управління соціального захисту населення подає відомості про розміри платежів. Натомість, щомісяця управління соціального захисту населення надають нам дані про суми нарахованої субсидії», – пояснює начальник відділу розрахунків ТОВ «Івано-Франківськгаз Збут» Оксана Крамаренко.

З початку поточного року від газопостачання відключено 1854 споживачів, які заборгували майже 7 млн. грн. Ще понад 100 справ на боржників передані до суду.

Відновлення постачання блакитного палива можливе після повного погашення заборгованості та проведення оплати за  роботи «припинення  та відновлення» газопостачання, а це понад 300 грн.

Джерело

Категорії
Життя
Новини
Loading...