Тільки до чого тут Бог з більшовиками? Новий глава УПЦ МП вважає Голодомор покаранням за «повстання проти Бога».

Новий глава УПЦ МП вважає Голодомор покаранням за «повстання проти Бога»   Новообраний предстоятель УПЦ МП Онуфрій вважає, що голодомор в Україні 1932-33 років...
Новий глава УПЦ МП вважає Голодомор покаранням за «повстання проти Бога»

«Голодомор – це було напоумлення, утихомирення з боку Господа нашої гордині, яка повстала проти самого себе, проти буття людини. Є такий український вираз, трохи вульгарний – катюзі по заслузі. Ми отримали те, що заслужили», – заявив Онуфрій.

На думку єрарха, «є такі сили, які намагаються зробити голодомор клином між Росією і Україною, мовляв, росіяни, росіяни гнобили українців». 

«Але, я думаю, в Росії тоді від голодомору загинуло більше народу, ніж на Україні», – сказав він.

«Можна багато сперечатися, шукати винних, але, якщо ми віруючі люди, ми повинні на це подивитися з точки зору духовної. Ми знаємо, що сталося з нашим суспільством після революції 1917 року, яке було повстання людей проти Бога. Як руйнували храми, нищили ікони, ображали православні святині. А Бог не б’є кийком, Бог іншими способами врозумляє людину», – підкреслив Онуфрій.

За його словами, «ми сьогодні і завжди молимося за тих людей, які робили помилки у житті, це наші предки, ми просимо, щоб Бог їх простив». 

«Але цих людей не можна зводити в ранг праведників», – переконаний він.

Слід зазначити, що представники російського православ’я відомі своїм трактуванням актуальних подій суспільного і політичного життя з позицій профанізованого вульгарного псевдобогослов’я. Приміром патріарх РПЦ Кирило вважає, що катастрофа на Чорнобильській АЕС була покаранням за «державне безбожництво», а причиною руйнівного, з десятками тисяч людських жертв землетрусу на Гаїті в 2010 році є втрата моральності жителями цієї країни.

Вісті-ПРО

Категорії
Життя
Новини
Loading...