Переселенці шукають допомоги в отриманні пенсій.

До органів Пенсійного фонду з такими питаннями звернулося 257 громадян України. Усім їм забезпечується своєчасна виплата пенсій. Як повідомив заступник начальника головного управління Пенсійного...

До органів Пенсійного фонду з такими питаннями звернулося 257 громадян України. Усім їм забезпечується своєчасна виплата пенсій.

Як повідомив заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України в області Роман Берчак, виплата пенсій проводиться, не очікуючи надходження пенсійних справ, на підставі електронних даних, отриманих через Інтернет.

Так, в нашій області  пенсії уже отримують:  з  Криму та                        м. Севастополя – 41 особа (6 повернулися на постійне місце проживання), з Донецької області – 115 осіб (12 повернулися), із Луганської області –          101 особа.

– У випадку, якщо люди з цих територій звертаються за отриманням пенсії і згідно з електронними носіями не зрозуміло, чи отримали вони пенсію за місяць, коли подали звернення, цю виплату проводять наперед, – додав Роман Максимович.

Крім того, представники органів Пенсійного фону України беруть активну участь у роботі спеціально створених груп фахівців з метою вирішення питань соціального захисту цих громадян. 

Усі звернення громадян перебувають на постійному контролі головного управління Фонду, ведеться щотижневий моніторинг стану задоволення їхніх запитів, а направлені електронні запити відслідковуються щоденно.

Категорії
Життя
Новини
Loading...