Прикарпатський гірськолижний курорт Яблуниця (Фото)

Яблуниця – відомий високогірний гірськолижний курорт (960 м над рівнем моря), розташований на кордоні Карпатського національного природного парку, по обидві сторони від автомобільного шлях...

Яблуниця – відомий високогірний гірськолижний курорт (960 м над рівнем моря), розташований на кордоні Карпатського національного природного парку, по обидві сторони від автомобільного шлях у Н-09 (Львів – Івано-Франківськ – Мукачево), яка прямує на Закарпаття.

 

У Яблуниці пропонують 6 гірськолижних трас загальної протяжністю близько 4 кілометрів, перепад висот — 280 метрів. Тут зручно вчитись кататись, якщо лякають черги та навантаженість трас на Буковелі. Досвідченим лижникам та бордистам, ймовірно, Яблуниці буде замало — краще рушати на чорні траси Буковелю чи Драгобрату, бо цей гірськолижний курорт таких запропонувати, на жаль, не може.

Яблуниця — гірськолижний курорт

Траси Яблуниці (червоні та сині): “Чешка” — 900 м, перепад висоти 280 м; “Динамо-1” (“Львівська”) — 900 м, перепад висоти 280 м; “Кооперативна” (“Динамо-2”) — 860 м, перепад висоти 250 м; “Бліни” — 400 м, перепад висоти 150 м; “Корова” — протяжність 200 м; “Коза” — 650 м.

Яблуниця — гірськолижний курорт

На курорті працюють 5 парно-бугельних витягів довжиною до 1 110 метрів, є окремий витяг для початківців. Час роботи: з 9:00 до 17:00. Нічного катання немає. Час очікування в черзі на витяги взимку не перевищує 15 хвилин.

Яблуниця – відомий високогірний гірськолижний курорт

Вартість підйомників та прокату на курорті Яблуниця в сезон 2016-2017
бугельний витяг (540 м) 1 раз – 20 грн.;
абонемент на день на бугельний витяг – 350 грн. (для дітей 8-14 – 200 грн.);
катання для дітей до 8 років безкоштовно;
прокат гірськолижного спорядження в Яблуниці – 100 грн;
послуги інструктора – 250 грн/год.

Поруч села знаходиться знаменитий Яблуницький перевал – найвищий в Карпатах (931 м).

Звідси можна не тільки полюбуватися на надзвичайний гірський краєвид, а й побувати на справжньому карпатському ярмарку. Протягом року тут працює сувенірний ринок-ярмарок. Саме на ньому можна придбати безліч корисних та натуральних речей: яскраві гуцульські килими – ліжники, теплі шерстяні шкарпетки, кераміку, вироби зі шкіри, справжнє диво – лікувальні збори карпатських трав, настоянки, молочні продукти, мед і багато всього іншого, що залишиться на згадку про неймовірний відпочинок в Карпатах.

Як доїхати
Залізничним транспортом: до залізничних станцій Ворохта, Лазещина, Ясіня, далі автобусом, маршруткою або за домовленістю з власниками готелю в Яблуниці.
Автомобільним транспортом: з автовокзалу м. Івано-Франківськ через кожну годину курсують мікроавтобуси до Яблуниці.
Власним автотранспортом: по автомагістралі Р-03 в напрямку м. Яремче – Надвірна – Делятин – Микуличин – Яблуниця.
З Ужгорода: Мукачево – Хуст – Тячів – Рахів – Ясіня і через Яблунецький перевал до села Яблуниця.>

Координати: 48°01′40″ пн. ш. 24°55′12″ сх. д.

 


Категорії
Життя
Новини
Loading...