“Не треба нас компостувати”, – івано-Франківські перевізники просять владу не тиснути на них.

Перевізники просять владу не ставити їм ультиматумів. І апелюють до ведення діалогу. Про це заявили днями представники асоціації перевізників міста. За їхніми словами, влада...

Перевізники просять владу не ставити їм ультиматумів. І апелюють до ведення діалогу. Про це заявили днями представники асоціації перевізників міста. За їхніми словами, влада сама не виконує зобов’язань, які прописані в умовах договору.

Перевізники заявляють, що немає елементарного діалогу з владою, натомість є конфронтація та соціальне навантаження, яке несуть перевізники. Івано-Франківськ, говорять перевізники, потребує зміни схеми руху. Про це давно лише говорять, замовляють за бюджетні кошти проекти оптимізації, але далі паперів справа не рухається. Через те говорити про виконання умов перевізниками, вважають вони, недоречно.

Крім того перевізники не згідні з необхідністю встановлювати за власний кошт компостери, GPS та друкувати квитки. Тим більше, що ці речі не були від самого початку прописані в умовах договору. Все це, заявляють перевізники, можна зробити реалізувати все це вони готові, але після проведення нового конкурсу.

Голова асоціації перевізників міста Василь Бамбуза каже, що влада намагається монополізувати ринок перевезень. Заради досягнення компромісу, вважають власники маршрутних автобусів, владі варто профінансувати технічне удосконалення автобусів.

На це у міста немає грошей, говорить Михайло Смушак, директор департаменту ЖКГ транспорту і зв’язку. Їх не вистачає навіть на те, щоби змінити схему руху. А щодо відсутності змін до договору, він заявляє, що це неправда, оскільки усім було розіслано такі зміни. Ті ж, хто їх не підписав, не мають законного права збирати за проїзд 2,75 грн. – ціну, яку було погоджено владою і перевізниками за умов виконання певних домовленостей щодо змін у якості наданих послуг.

Категорії
Життя
Новини
Loading...