Міська рада мусить знову обрати представників суду присяжних.

Відповідно ст. 59 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» передбачено, що присяжним може бути громадянин України, який досяг тридцятирічного віку і постійно проживає...

Відповідно ст. 59 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» передбачено, що присяжним може бути громадянин України, який досяг тридцятирічного віку і постійно проживає на території, на яку поширюється юрисдикція відповідного суду.

Частиною 2 ст. 59 вищезазначеного закону передбачені вимоги до присяжних.

А саме, не підлягають включенню до списків присяжних громадяни: що визнані судом обмежено дієздатними або недієздатними; які мають хронічні психічні чи інші захворювання, що перешкоджають виконанню обов’язків народного засідателя; які мають не зняту чи непогашену судимість; народні депутати України, члени Кабінету Міністрів України, судді, прокурори, працівники органів внутрішніх справ та інших правоохоронних органів, військовослужбовці, працівники апаратів судів, інші державні службовці, адвокати, нотаріуси; громадяни, які досягли шістдесяти п’яти років; особи, які не володіють державною мовою.

Громадянам, які бажають бути включені до списку присяжних, необхідно подати до Івано-Франківської міської ради (м. Івано-Франківськ, вул. Грушевського, 21, каб.216) заяву з наступними додатками: копія паспорта, довідка про несудимість, медична довідка про можливість виконувати обов’язки присяжного.

Минулого року, кажуть в Івано-Франківському міському суді, міська рада довший час не могла запропонувати кандитаури присяжних.

Категорії
Життя
Новини
Loading...