10 способів як розбудити в собі святковий настрій

Багато хто з нас з нетерпінням чекає новорічних свят. Але якщо в дитинстві передчуття казки виникали самі собою, то з віком чекати дива і...
Багато хто з нас з нетерпінням чекає новорічних свят. Але якщо в дитинстві передчуття казки виникали самі собою, то з віком чекати дива і підтримувати в собі новорічний настрій стає все складніше. Якщо ви все ще не перейнялися атмосферою свята і не зарядилися чарівними емоціями, ми підготували для вас 10 порад, які допоможуть вам у цьому.

Приберіть вдома і позбудьтеся від мотлоху

Погоджуюсь, не найзахоплююче заняття. Але чистота вдома впливає на наш психологічний стан. Неспроста існують традиції викидати мотлох перед Новим роком. Рятуючись від захаращень і бруду, ми позбавляємося і від важких думок.

Прикрасьте ялинку та домівку

Коли вдома чистота, а ваші думки, сподіваємося, стали більш позитивними, час зайнятися прикрашанням дому. Обов’язково залучайте сім’ю: це дорогоцінні години спілкування і заняття спільною справою, які вам всім сподобаються.

Ввімкніть новорічні фільми чи музику

Серед речей, які асоціюються у нас зі святами, не тільки прикрашена ялинка й запах мандарин, а й пісні Френка Сінатри та частини фільму “Сам удома” з Маколеєм Калкіним. Ця музика та фільми ще з дитинства супроводжують наші новорічні свята, а тому асоціюються зі святковим періодом.

Додайте святкового затишку в інтер’єр

Нехай це будуть гірлянди або ж саморобні декоративні деталі інтер’єру, затишні пледи або вазони пуансетія, які в народі називають різдвяною зіркою, що вже давно перетворились на один із яскравих та красивих декоративних оздоблень домівок. Проявіть усю свою креативність при створенні та декоруванні ялинки: якщо ви не ставите вдома живе дерево, то можна придумати безліч альтернативних варіантів із гірлянд, кульок чи навіть книг.

Спечіть домашніх солодощів

Випікання домашнього печива у формі ялинок, оленів, зірок та інших атрибутів новорічних свят — справа хоч і копітка, проте корисна та смачна. А при розфарбовуванні печива помадкою, зможете проявити усю свою творчість. Таке печиво стане не тільки розвагою для вас, а й для ваших друзів та дітей. Воно може стати і смачним подарунком, який красномовно засвідчить вашу турботу та любов.

Гуляйте по місту

Подекуди прикрашені ялинки почали встановлювати ще на початку грудня. А вже зараз міста милують повноцінним новорічним убранням: гірлянди на деревах, фігурки оленів та інших новорічних персонажів, сніжинки і кульки на вітринах магазинів. Одягайтеся тепліше і вирушайте на прогулянку. Особливо пощастить, якщо в цей день буде легкий морозець і сніг.

Зустріньтеся з друзями

На новорічні свята хтось поїде до родичів, а хтось буде проводити їх із сім’єю. Але зараз – вдалий час, щоб зібратися дружньою компанією, згадати події року, що минає і, можливо, навіть подарувати один одному подарунки.

Підготуйте подарунки рідним і близьким

Зараз ще є час неспішно вибрати подарунки, щоб не купувати якусь дурницю зранку 31 грудня. У торгових центрах вже передноворічна лихоманка, тому для відвідування магазинів вибирайте непопулярний час або замовляйте онлайн.

Зробіть красиву упаковку для подарунків

Вашим друзям буде приємно знімати красивий пакувальний папір, а ви зарядитесь новою порцією новорічних емоцій, поки будете загортати подарунки і прикрашати їх ялинковими гілочками та іншими новорічними атрибутами. А тим, хто шукає ідеї для подарунків та натхнення для красивої упаковки, можете переглянути нашу підбірку.

Підбийте підсумки цього року та складіть плани на наступний

Ми часто не помічаємо, наскільки насичене наше життя, скільки людей проходить через нього, залишаючи свій слід, скільки досягнень та перемог, життєвих уроків та вражень ми отримали зі ці 12 місяців, а тому грудень — найкращий час підбити підсумки: перегляньте фото, прочитайте свій щоденник чи блог, можливо, у вас є звичка збирати квитки на концерти та інші заходи, або ж за цей рік ви отримали кілька дипломів або нагород. Разом з цим, вам все ще є куди розвиватись, ваші цілі можуть стати більш глобальними: складайте списки (країн, які хочете відвідати; навичок, які хочете розвинути; яких звичок позбутись, а які виробити тощо), не бійтеся мріяти та ставити перед собою великі цілі.

Впевнені, що після прочитання цієї статті ви вже відчули легкі дотики новорічного настрою. Спробуйте втримати його, щоб цей Новий рік став дійсно чарівним для вас і ваших близьких.

Джерело

Категорії
Життя
Новини
Loading...