Комунальники просять не викидати до смітників фарбу, хімікати та отруйні речовини.

Аби уникнути екологічної катастрофи, комунальники просять громадян не викидати до смітників усе підряд. Особливо будівельне сміття та залишки матеріалів після ремонту. Залишки фарби, розчинників,...

Аби уникнути екологічної катастрофи, комунальники просять громадян не викидати до смітників усе підряд. Особливо будівельне сміття та залишки матеріалів після ремонту.

Залишки фарби, розчинників, протрав та інших подібних речовин (а також вимазані в них щітки і пензлики) легко займисті і отруйні. Їх краще віднести до місцевого центру переробки небезпечних побутових відходів. Альтернативний спосіб – дати фарбі повністю висохнути, залишивши кришку відкритою.

Коли банка пуста (і повністю суха), її можна здати на металобрухт. Також не рекомендують викидати до смітників садові хімікати. Використання пестицидів, гербіцидів і добрив на основі хімікатів дуже небезпечно для навколишнього середовища. Краще перейти на нетоксичні альтернативні речовини.

Але якщо ви все ж користуєтеся цими хімікатами, ніколи не викидайте їх в контейнери для сміття і не виливайте в унітаз або раковину. Краще всього віддати залишки тому, хто знайде їм правильне застосування. Або ж віднесіть в центр по утилізації небезпечних побутових відходів.

Проте, в Івано-Франківську зокрема дуже складно знайти такий центр. На 2014 рік в Івано-Франківську планували впровадити нову програму з розміщення контейнерів. І не лише для батарейок, а й для люмінесцентних ламп, автомобільних двигунів, медичних відходів. Однак, фінанансування цього проекту скасували.

Категорії
Життя
Новини
Loading...