Депутати затвердили список присяжних для Івано-Франківського міського суду

Івано-Франківська міська рада, сьогодні, 20 січня, затвердилa список присяжних для Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області. Контроль за виконанням цього рішення покладено на керуючого справами...

Івано-Франківська міська рада, сьогодні, 20 січня, затвердилa список присяжних для Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області.

Контроль за виконанням цього рішення покладено на керуючого справами виконавчого комітету міської ради І. Шевчука.

Попередньо, 18 січня 2016 року, Комісією міської ради було розглянуто запропонований список присяжних для Івано-Франківського міського суду. Члени постійної депутатської комісії міської ради з питань регламенту та депутатської діяльності поспілкувались із кандидатами у присяжні Івано-Франківського міського суду.

Депутати міської ради наголошують на важливості функціонування суду присяжних. Адже, суд присяжних в Україні – інститут здійснення народовладдя, що закріплений Конституцією та Кримінальним процесуальним кодексом України і Законом України “Про судоустрій і статус суддів”. Суд присяжних – це шанс народу безпосередньо стати учасником судочинства в Україні та підтвердити справедливу демократичну систему.

Джерело

Категорії
Життя
Новини
Loading...