Московський патріархат відреагував на закиди Марцінківа щодо “прихильників Кремля”, – коментар

Коментар Івано-Франківської єпархії УПЦ щодо публікації Руслана Марцінківа на сторінці у Facebook від 24 січня:   24 січня 2017 року міський голова Івано-Франківська Руслан...

Коментар Івано-Франківської єпархії УПЦ щодо публікації Руслана Марцінківа на сторінці у Facebook від 24 січня:

 

24 січня 2017 року міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків на своїй сторінці в Facebook розмістив повідомлення проте, що «суд задовільнив клопотання щодо виселення церкви з приміщення за адресою Чорновола, 6 та повернення місту нежитлових приміщень для облаштування там дитячого садочка. Нарешті бажання мешканців міста – мати в центрі дитячий садочок, а не осередок прихильників Кремля, буде реалізовано».

Не вдаючись у коментарі таких м’яко кажучи некоректних висловлювань пана мера, який мав би за своїм статусом відзначатися підвищеною толерантністю до всіх мешканців громади міста, хотілося б звернути увагу на наступне. У провадженні Господарського суду Івано-Франківської області перебуває справа №909/1043/16 (суддя Деделюк Б.В.) за позовом виконавчого комітету Івано-Франківської ради до Івано-Франківської єпархії УПЦ про звільнення житлових приміщень, в якій і винесено сьогодні відповідне рішення за позовною заявою, яку пан Марцінків чомусь називає клопотанням, при цьому навчаючись на сьогоднішній день у Івано-Франківському університеті права ім.К.Д. Галицького на магістратурі.

Водночас, дана справа ґрунтується на рішенні Львівського апеляційного господарського суду – постанові від 02.11.2016 року – в іншій господарській справі №909/932/15 за позовом виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради, м. Івано-Франківськ до Івано-Франківської єпархії УПЦ за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача: Департаменту комунальних ресурсів Івано-Франківської міської ради, м. Івано-Франківськ, за участю третьої особи-2, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача: Івано-Франківської міської ради, м. Івано-Франківськ, про розірвання договору оренди нежитлових приміщень № ДО-2971 від 20.12.2006 р. укладеного між Виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради та Івано-Франківською єпархією Української православної церкви. Висновок. Однак, вказана постанова Львівського апеляційного господарського суду від 02.11.2016 року у справі №909/932/15 на даний час оскаржена у касаційному порядку у Вищому господарському суді України, де і перебуває зараз на розгляді.

У разі задоволення Вищим господарським судом України касаційної скарги Івано-Франківської єпархії Української Православної Церкви буде переглянуто і рішення, що винесене сьогодні.

Окрім того, постанову Господарського суду Івано-Франківської області від 24.01.2017 р. у справі №909/1043/16 (суддя Деделюк Б.В.) у встановлений законом термін буде оскаржено у апеляційному порядку – до Львівського апеляційного господарського суду. Івано-Франківська єпархія Української Православної Церкви на чолі з Преосвященнішим єпископом Тихоном у ці святкові та радісні дні, коли Христос предвічно народжується для всіх нас, призиває до миру і любові та просить очільника громади міста, Руслана Романовича не використовувати лайливі слова в адресу православних вірян Івано-Франківська.

Джерело

 

Категорії
Життя
Новини
Loading...