Екс-регіонал Іван Спринський зайнявся захистом прав трудящих Львівщини та Івано-Франківщини

Колишній помічник голови обласної організації Партії регіонів і начальника виборчого штабу Віктора Януковича у Львівській області Петра Писарчука Іван Спринський розгорнув активну роботу по...

Колишній помічник голови обласної організації Партії регіонів і начальника виборчого штабу Віктора Януковича у Львівській області Петра Писарчука Іван Спринський розгорнув активну роботу по організації «масових протестів» на Львівщині та Івано-Франківщині.

 

Про це повідомляють відразу кілька керівників підприємств регіону. За їх словами, Спринський як голова громадського об’єднання «Рабів до раю не пускають», а також «Автосотня Самооборони» пропонує трудовим колективам очолити «боротьбу за їх права», зокрема виступити з вимогами збільшення зарплати і розширення соціальних пільг. У разі, якщо хоча б частина колективу підтримує заклики Спринського, він організовує акції протесту, які блокують роботу підприємств, після чого починає переговори з керівництвом цих підприємств. Єдиним питанням, яке обговорюється в ході цих переговорів, є сума відступних, які вимагає Спрінскій за «врегулювання ситуації».

За інформацією джерел в правоохоронних органах, Іван Спринський є засновником кількох громадських організацій та благодійних фондів. Зокрема, ГО «Рабів до раю не пускають», БФ «Рабів до раю не пускають», ГО «Автосотня самооборони», ОГФЗОГПВМЛ «Рабів до раю не пускають», ГО Громадська організація «Пріоритет права», ГО «Всеукраїнський дитячо-юнацький спортивний клуб «Альянс». При цьому в ході своєї «волонтерської» діяльності Спринський використовує особисті банківські карти для збору пожертвувань, хоча громадські організації, якими він управляє, мають офіційні розрахункові рахунки, які і повинні були бути використані в разі законного збору таких коштів.

За даними Євромайдан Львів, Спринський був членом Партії регіонів з 2010 року. За словами самого Спринского, він вступив в Партію регіонів для «підтримки голови обласного осередку» Партії регіонів Петра Писарчука, скандального львівського бізнесмена, довіреної особи Віктора Януковича з початку 2000-х років. 6 грудня 2013 року Спринський подав заяву про вихід з Партії регіонів. Показово, що вже через тиждень після цього повністю провладна тоді державне телебачення назвало його «координатором Львівського Майдану», хоча це не відповідало дійсності. Контрольовані Спринським громадські організації брали участь у відправці автобусів з активістами на Майдан до Києва. Як відомо, чимало цих автобусів були затримані ДАІ, яка мала у своєму розпорядженні повну інформацію щодо цих поїздок – від маршрутів до прізвищ активістів. Спринського підозрювали в тому, що він передавав цю інформацію про це своєму шефу Писарчуку, який зберігав відданість Януковичу аж до його втечі з України.

Останнім суспільним заходом, у якому «засвітився» Спринський, стала його спроба організувати акцію протесту з співробітниками Бурштинської ТЕС – перекрити трасу «Львів-Івано-Франківськ» з вимогою «збільшити зарплати і зберегти робочі місця». 

 

 

Джерело

 

Категорії
Життя
Новини
Loading...