Для закінчення будівництва хірургічного корпусу Галицької ЦРЛ необхідно понад п’ять мільйонів гривень

Для закінчення будівництва І пускового комплексу хірургічного корпусу Галицької ЦРЛ необхідно кошти в сумі 5280 тис.гривень. Цьогоріч в районному бюджеті передбачено кошти для проведення...

Для закінчення будівництва І пускового комплексу хірургічного корпусу Галицької ЦРЛ необхідно кошти в сумі 5280 тис.гривень. Цьогоріч в районному бюджеті передбачено кошти для проведення робіт по благоустрою прилеглої території.

 

Комунальний заклад «Галицька центральна районна лікарня» потужністю 200 ліжок надає медичну допомогу населенню району в кількості 43,9 тис.осіб. Будівництво лікарні розпочато у 1982 році та триває близько 40-ка років.

У 1990-1993 роках збудовано господарське приміщення, котельня, патанатомічний корпус, у 1998 році здано в експлуатацію поліклініку на 360 відвідувань, а у 2004-му — дитячо-терапевтичний корпус на 65 ліжок.

На даний час необхідно завершити будівництво І пускового комплексу хірургічного корпусу потужністю 73 ліжкомісць, яке розпочато у 1982 році. Введення в експлуатацію цього пускового комплексу, будівельна готовність якого складає 98%, дасть можливість розмістити хірургічне, урологічне, травматологічне, офтальмологічне, неврологічне, акушерсько-гінекологічне відділення, які на сьогодні знаходяться в старих приміщеннях, що не відповідають санітарно-технічним нормам.

Відстань між приміщеннями старої та новозбудованої лікарні складає близько 2 км, що створює труднощі, як для пацієнтів, так і для медичного персоналу, порушується процес надання медичних послуг, збільшується обсяг витрат на матеріально-технічне забезпечення лікарні.

Протягом тривалого часу будівельні роботи не проводилися у зв’язку з відсутністю фінансування. У 2012 році за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку профінсовано 5,4 млн.грн. У 2015 році відновлено будівництво лікарні завдяки проведеній Урядом фінансовій децентралізації. З районного бюджету профінансовано 9 млн. грн.

У 2016 році виділено та освоєно 11000 тис.грн., а саме:

— згідно рішення 3 сесії районної ради сьомого скликання на добудову незавершеного будівництвом головного корпусу центральної районної лікарні на вул.Н.Вівчаренко у м.Галичі обласному бюджету направлено субвенцію із районного бюджету в сумі 1000 тис.гривень;

— виділено субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій на суму 10000,0 тис.гривень.

Для закінчення будівництва І пускового комплексу хірургічного корпусу Галицької ЦРЛ необхідно кошти в сумі 5280 тис.гривень. Замовником будівництва Галицької ЦРЛ є департамент будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування і архітектури облдержадміністрації. Підрядник по виконанні робіт на даному об’єкті – ТОВ «Рембудкомінвест» (директор Володимир Яцишин).

Питання будівництва даного об’єкту знаходиться на постійному контролі в керівництва району. З метою координації дій, пов’язаних із завершенням будівництва Галицької ЦРЛ розпорядженням райдержадміністрації створено робочу групу з моніторингу за проведенням робіт по завершенню будівництва головного корпусу Галицької ЦРЛ, яка щотижнево проводила робочі наради.

У 2017 році в районному бюджеті передбачено кошти в сумі 1400,0 тис.грн. для проведення робіт по благоустрою прилеглої території даного об’єкту.

Джерело

Категорії
Життя
Новини
Loading...