В Петербурзі побили журналіста через участь в акції на підтримку України

24 серпня в Петербурзі на Невському проспекті під час акції на підтримку України був побитий кореспондент радіостанції “Ехо Москви” Арсеній Веснін, а також активісти вивісили прапор...

24 серпня в Петербурзі на Невському проспекті під час акції на підтримку України був побитий кореспондент радіостанції “Ехо Москви” Арсеній Веснін, а також активісти вивісили прапор на мосту через Московський проспект.

Про це він написав він у Facebook.

“На акції в підтримку України, де я працював як кореспондент “Ехо Москви” у Петербурзі, на пікетувальників та активістів нападали представники проросійських націоналістичних угруповань”, – написав він. 
Також журналіст має фото людини, який, за його словами, бив його. У результаті, пише Веснін, він отримав струс мозку та закриту черепно-мозкову травму.

“Я хочу, щоб наша прогнила система хоч якось почесалась. Не можна залишати без уваги ці шалені витівки. На Невському було божевілля, і такого безумства буде тільки більше. Люди вже реально готові бити один одному морди і будуть це робити”, – підкреслив журналіст.

Як повідомляли ЗМІ, активісти петербурзького відділення партії РПР-Парнас вивісили прапор України на мосту через Московський проспект. Зазначається, що акція була приурочена до Дня Незалежності України.

У неділю ввечері двоє активістів розгорнули велике жовто-синє полотнище і запалили фаєри.

А українець-екстремал Григорій (відомий як Mustang) привітав співвітчизників з Днем Незалежності, стоячи на даху Московського Гуманітарного Університету, повідомив у своєму Facebook.

“З Днем Незалежності, Україно! Москва, МДУ” – написав він.

 facebook.com

Раніше активіст взяв на себе відповідальність за пофарбування в кольори українського прапора зірки на шпилі будинку на Котельнічеській набережній у Москві, заявивши, що визнає себе винним у “хуліганстві”, і готовий постати перед судом РФ в обмін на звільнення прекрасною сміливої української льотчиці – Надії Савченко.

Як відомо, 24 серпня в Києві на Хрещатику відбувся парад до Дня Незалежності України. У параді брали участь понад 40 одиниць військової техніки, яка прямо з параду пішла на Донбас у зону проведення АТО.

За матеріалами: glavred.info

Категорії
Життя
Новини
Loading...