В Івано-Франківську шукають ІТ-активістів для вирішення проблем суспільства

На Прикарпатті розшукують ІТ-спеціалістів, яким небайдужі проблеми людей і хто прагне змінити економічний стан регіону.   В рамках вже другого набору до регіональних інкубаторів...

На Прикарпатті розшукують ІТ-спеціалістів, яким небайдужі проблеми людей і хто прагне змінити економічний стан регіону.

 

В рамках вже другого набору до регіональних інкубаторів 1991 команда проекту провела опитування серед людей, щоб виявити актуальні проблеми та розібратися чи можуть допомогти ІТ-інструменти у їх вирішенні.

«Корупція, екологічні проблеми, низький рівень безпеки, відсутність діалогу між органами влади та населення — це далеко не повний перелік проблем, що були виявлені та наразі перешкоджають не тільки розвитку громад, але й економічному зростанню цілих регіонів. Через відсутність прозорих тендерів, підзвітності місцевих органів влади, монополію на державні дані регіони страждають від корупції. Одна з найпоширеніших проблем віддалених населених пунктів – логістична відрізаність від центрів надання адміністративних послуг. Це створює для людей чимало проблем при отриманні елементарних довідок та адміністративних послуг. Так само як великі міста, СМТ та села мають проблеми з організацією ОССБ, наданням комунальних послуг, — вважають організатори.

Актуальним питанням для об’єднаних територіальних громад є підвищення привабливості регіону серед інвесторів, що дасть змогу працевлаштувати населення та наповнити місцеві бюджети.

Кожен з ІТ-спеціалістів має змогу розповісти про свій проект, який значним чином вплине на економіку чи просто життя людей змінить у кращу сторону.

Процес відбору складається з трьох етапів:1. Збір проектів через заповнення аплікаційної форми на сайті  в Івано-Франківську; 2. Інтерв’ювання відібраних команд; 3. Фінальний відбір.

Дедлайн подачі 1 березня.

Організатори зазначають, що до участі в конкурсі приймаються стартапи, які вирішують локальні проблеми українських громад, бізнесу, державних органів та можуть базуватися на відкритих даних і великих даних: підвищення комфорту в місті; інструменти зв’язку між громадянами та міською адміністрацією; інструменти для зв’язку мерії та місцевого малого/середнього бізнесу; реформування капітальних систем; транспорт/енергоспоживання/дороги/сміття/ЖКГ-ОСББ; аналіз державних даних та вдосконалення державних послуг.

Джерело

 

Категорії
Життя
Новини
Loading...