Команда освітнього проекту “Мова – ДНК нації” збирає кошти на український мультсеріал для малят

16 лютого 2017 року – Команда волонтерського освітнього проекту “Мова – ДНК нації” розпочала збір коштів на платформі соціальних інновацій Спільнокошт для створення мультсеріалу “Лепетуни”. Це будуть коротенькі історії...

16 лютого 2017 року – Команда волонтерського освітнього проекту “Мова – ДНК нації” розпочала збір коштів на платформі соціальних інновацій Спільнокошт для створення мультсеріалу “Лепетуни”. Це будуть коротенькі історії про головного персонажа проекту – Лепетуна та його родину, за допомогою яких дітки вивчатимуть назви побутових речей, тварин, квітів тощо, а також навчатимуться правильно говорити українською в різних ситуаціях.

Волонтери планують зібрати за 90 днів 220 тисяч гривень, щоб створити перший сезон або 10 серій мультсеріалу. Протягом першої доби 86 доброчинців уже профондували 29 тисяч гривень – 13% від потрібної суми.

“Малюки від 1 до 5 років тепер дуже швидко звикають користуватися мобільними пристроями й планшетами та самостійно дивляться відео на YouTube. Багато батьків прагнуть навчити дітей говорити українською, але самі навіть не завжди знають, як правильно називаються звичайні побутові речі. Власне тому в нас з’явилася ВЕЛИКА ІДЕЯ – створити “українську Пеппу” або мультсеріал для малечі. Ми публікуватимемо наші мультику на Youtube – і в батьків буде більше часу для власних справ, поки діти дивитимуться корисні мультики й навчатимуться говорити українською”, – розповіла Наталія Клименко, засновниця проекту “Мова – ДНК нації”.

Волонтерському проекту “Мова – ДНК нації” уже майже 3 роки. За цей час команда створила сучасний сайт та перший мобільний застосунок для вдосконалення знань з української мови на платформах iOS та Android. Восени 2016 року засновники проекту Наталія Клименко та Павло Мельник-Крисаченко видали книжку “Українська легко”.  Наразі проект уже здобув чималу популярність серед людей, які прагнуть удосконалювати свої знання української мови:

  • 40 тисяч фанів у Facebook та ще 10 тисяч у інших соцмережах;
  • 60 тисяч завантажень мобільного застосунку;
  • 90 тисяч зареєстрованих користувачів на сайті.
Підтримати ідею створення мультсеріалу “Лепетуни” можна тут.

 

Довідка
 
“Мова – ДНК нації” – волонтерський освітній проект для тих, хто хоче вдосконалити свої знання української мови. Команда проекту мріє про те, щоб в Україні було престижно знати декілька мов, а говорити українською. 
 
Контакти “Мова – ДНК нації”
Сайт: ukr-mova.in.ua
Сторінка у Facebook: www.facebook.com/mova.ukr
Застосунок Mova можна безкоштовно завантажити в Google Play та App Store.

Джерело

Категорії
Життя
Новини
Loading...