ТОП-10 цікавинок Івано-Франківська (фото)

Мабуть кожен з нас, вирушаючи у незнайоме/малознайоме місто, задавався питанням – що ж такого цікавого можна побачити у цьому місті? Івано-Франківськ – місто контрастів,...

Мабуть кожен з нас, вирушаючи у незнайоме/малознайоме місто, задавався питанням – що ж такого цікавого можна побачити у цьому місті?

Івано-Франківськ – місто контрастів, саме так звучала б назва в якомусь старому путівнику, бо ж Франківськ – це суміш сучасних, часом незрозумілих(ох, це сучасне мистецтво) муралів і давніх будівель, місто новобудов  (так-так, будівельний бум зачепив нас не по-дитячому) і неймовірно красивих вуличок, місто затишку і чудової природи.

Тож представляємо вашій увазі ТОП-10 Івано-Франківських цікавинок, які варто відвідати і побачити:

  1. Перше місце у нашому рейтингу ТОП-10 займає оглядовий майданчик на міській ратуші (ну і сама ратуша, звісно). Франківська ратуша єдина в Україні побудована у стиліконструктивізму, а її висота складає 49.5 метрів. Тому не побачити її то дуже великий гріх.

  2. Вовчинецькі гори також відомі як “Івано-франківський Голівуд”. Про гори складено багацько легенд, тому якщо ви дуже вразливі, відвідайте їх ще за дня, оскільки кажуть що вночі, там ходить усяка нечисть –  вуж з людською головою і крилата змія.
  3. Прогулявшись горами, не втратьте нагоду відвідати новий паб-клуб Івано-Франківська (він знаходиться неподалік). Навіть якщо ви не любите пиво, побачити Буха-Rest (саме так називається заклад) це просто must-see для подорожі у Франківськ. Буха-Rest – це підводний човен, на борту якого організували паб. Інтер’єр зроблений у стилі стім-панк, а сам паб має дуже цікаву легенду. А про смачну чеську кухню і класне пиво – годі говорити. Тим паче, що пиво можна наливати самостійно завдяки пивним установкам на кожному столі.

  • Ковані скульптури. Вам буде важко (а хто обіцяв, що буде легко?), адже усі вони мають різні локації і розкидані по центральній частині міста:

«Дерево Щастя» і «Букет Майстрів» – вул. Незалежності

«У рамках ковальськихтрадицій» площа Міцкевича

«Великоднє Сонце» майдан Шептицького

Металева арка міського права- на майданіШептицького при спуску на вул. Низову

«Круговерть ковальськихміст»  вул. Низова

Алея кованих скульптур вул. Шевченка

  1. Найменша вуличка Івано-Франківська – вулицяІвана Труша(між пл. Ринок та вул. ЛесіУкраїнки), її довжина становить 65 метрів, а ширина – 6 метрів і вона встелена давньою бруківкою.
  2. Кав’ярня Mondays, де можна посмакувати смачними і дуже корисними десертами, оскільки солодощі у Mondays без борошна і рафінованого цукру. Тож від таких солодощів ви не лише не погладшаєте, ба більше – отримаєте користь для здоров’я.http://versii.if.ua/wp-

  • Парк ім. Т.Г. Шевченка. Колись – Звіринецька діброва, куди Потоцькі запрошували своїх гостей на прогулянки і полювання. Зараз у парку багато алей для прогулянок, штучні водойми з качечками та лебедями (не забудьте прихопити хлібчик), а ще альпін-парк, атракціони для дітей і дорослих та колесо огляду, одним словом (двома словами) – весело і красиво.http://versii.if.ua/wp-content/uploads/2017/02/13-YEvgen-200×133.jpg 200w, http://versii.if.ua/wp-content/uploads/2017/02/13-YEvgen-300×199.jpg 300w, http://versii.if.ua/wp-content/uploads/2017/02/13-YEvgen-1024×679.jpg 1024w” sizes=”(max-width: 1200px) 100vw, 1200px”>

Галерея-книгарня «Під лиликом», яка знаходилась на початку вул. Шевченка. Ще вкінці 90-х, у приміщенні книгарні,була популярна кав’ярня з однойменною назвою, де влаштовували посиденьки відомі станіславські митці. А зараз «Під лиликом» можна придбати літературні новинки та картини місцевих художників.

  • Фортечна галерея «Бастіон»– це частина справжніх фортечних укріплень старого Станіславова. «Бастіон» складається з тераси, самої галереї, де розташовані різноманітні крамничкита пішохідної бокової вулички (доречі там виходять класні фото).

Будучи в «Бастіоні» завітайте у «Винарню «Під муром», де можна гарно повести вечір, доволі бюджетнопродегустувати різноманітні вина та переглянути експозицію картин (оскільки винарня ще і простір для митців).

Завершуючи цей перелік, хочеться сказати – Івано-Франківськ класний, і сюди точно варто приїхати!

Категорії
Життя
Новини
Loading...