Російський Lukoil продав нафтохімзавод на Франківщині, найбільший в Україні

Російська нафтова компанія Лукойл завершила операцію з продажу 100%-вої частки володіння в LUKOIL Chemical B. V. (Нідерланди), якій належить нафтохімічний завод Карпатнафтохім, розташований на...

Російська нафтова компанія Лукойл завершила операцію з продажу 100%-вої частки володіння в LUKOIL Chemical B. V. (Нідерланди), якій належить нафтохімічний завод Карпатнафтохім, розташований на території Івано-Франківської області України.

Про це повідомила компанія Лукойл, пише biz.nv.ua.

 

Нагадаємо, що раніше Антимонопольний комітет схвалив угоду, згідно з якою більше 25% Карпатнафтохіму перейде у власність лондонської Techinservice Limited, ще 50% підприємства через кіпрську Xedrian Holding ltd купив громадянин України, ім’я якого не розкривалося.

Також повідомлялося, що одним з покупців підприємства є Ігор Щуцький, власник Techinservice Limited.

Пізніше стало відомо, що Антимонопольний комітет надав дозвіл діючому директору підприємства Лукойл-Нафтохім (Калуш, Івано-Франківська область) Ілхаму Мамедову купити понад 50% компанії Lukoil Chеmical B. V (Нідерланди), що володіє в Україні нафтохімічним підприємством Карпатнафтохім.

ТОВ Карпатнафтохім створено 29 жовтня 2004 року на базі потужностей Оріана, його засновниками виступили ЗАТ Лукор із часткою 24% і LUKOIL Chemical B. V. – 76%. Карпатнафтохім виробляє етилен, поліетилен, вінілхлорид, каустичну соду, хлор. Він був зупинений в 2012 році і в даний час не працює.

 

Категорії
Життя
Новини
Loading...