Один з кращих півзахисників в історії прикарпатського футболу Степан Рибак потребує допомоги

Один з кращих півзахисників і дитячих тренерів в історії прикарпатського футболу Степан Рибак потребує допомоги. Повний діагноз. Основний: Діабетична ангіопатія судин обох нижніх кінцівок...

Один з кращих півзахисників і дитячих тренерів в історії прикарпатського футболу Степан Рибак потребує допомоги.

Повний діагноз. Основний: Діабетична ангіопатія судин обох нижніх кінцівок четвертої стадії. Ускладнення основного: ХАН обох нижніх кінцівок 3-4 ступеня. Ішемічна гангрена лівої нижньої кінцівки. Ампутаційні кукси обох стоп.

Рибак Степан Йосипович народився 6 січня 1948 року в Отинії. Майстер спорту, Заслужений тренер України. В 1972 році закінчив педагогічний інститут ім. В. Стефаника. Свій футбольний шлях розпочав у рідній Отинії. Згодом, в 1965-1966 рр. виступав за команду “Карпати” м. Коломиї. Одинадцять років провів в команді Івано-Франківського “Спартака”. Двічі в складі “Спартака” у 1969 та 1972 рр. завоював звання Чемпіона України з футболу. В команді “Спартак” зіграв більше 500 матчів, забив 60 голів. Працював другим тренером команди першої ліги “Прикарпаття” та тренером команд перехідної ліги “Сокіл” (Бережани) та “Бескид” (Надвірна). Більше 20 років присвятив роботі в СДЮШОР “Спартак” на посаді завуча, тренера, директора. Дев’ять футбольних сезонів тренував команду “Сокіл” с. Угринів, яка виступала в чемпіонаті області серед команд першої ліги.

Задум написати спогади про свій футбольний шлях визрівав у Степана Йосиповича давно. Але через зайнятість тренерською роботою все доводилося відкладати цю справу. Нарешті, далеко не з радісних причин, часу у нього з’явилося багато, і він написав свою футбольну біографію: “Спогади з вірою в майбутнє…”. Біографію простого хлопчини з Отинії, який зумів знайти своє місце в прикарпатському футболі і вірою і правдою прослужити своїй рідній команді, івано-франківському “Спартаку”, впродовж 11 років. Насамперед, спогади Степан Йосипович присвячує своїм товаришам-футболістам, підкреслюючи їх талант і самовідданість, без чого “Спартак” не добився б таких успіхів. Також, в своїх спогадах автор зробив певні висновки для юних футболістів. Наповнення книги – фото, ілюстрації, публіцистика, вирізки з газет, вірші, написані у тривалих подорожах.

На сьогодні після ампутації нижніх кінцівок необхідна тривала дороговартісна реабілітація, зібраних коштів на яку не вистачає.

Придбавши книгу «Спогади з вірою в майбутнє…», ви зробите невеличкий, але такий вагомий внесок у добру справу допомогти Степану Йосиповичу Рибаку.

За довідками звертайтеся в офіс Івано-Франківської обласної федерації футболу за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Чорновола, 80.

Джерело

Категорії
Життя
Новини
Loading...