Іванофранківців закликають протестувати проти всиновлення дітей траснгендерами

В соціальній мережі жителі міста виступають за те, щоб не допустити затвердження наказу МОЗ, згідно яким  трансгендери, транссексуали та люди з психічними захворюваннями (такими як епілепсія,...

В соціальній мережі жителі міста виступають за те, щоб не допустити затвердження наказу МОЗ, згідно яким  трансгендери, транссексуали та люди з психічними захворюваннями (такими як епілепсія, епілептичний стан, шизофренія та ін..) отримають право на всиновлення дитини.

Зокрема, у зверненні франківців йдеться: “Якщо до 8 березня громадяни та церкви і громадські організації не надішлють до Міністерства охорони здоров’я України максимальної кількості листів з вимогою не допусти затвердження вищезгаданих двох наказів, то їх підпишуть і вони вступлять в силу, бо громадськість не виступила проти”. 

Проект наказу вносить зміни до переліку захворювань, за наявності яких людина не має право всиновлювати дітей. Якщо раніше було заборонено робити це людям, які мають трансгендеризм, транссексуалізм, інші розлади статевої ідентифікації, хворобу Альцгеймера, епілепсію, епілептичний стан, шизофренію,ВІЛ-захворювання, то то зараз  Міністерство пропонує надати таким людям  право всиновлювати дітей. Прихильники цього небезпечного нововведення аргументують це тим, що вони  ніби то хочуть адаптувати наші підзаконні акти до Конвенції ООН про захист прав людини і Закону України “Про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні”. “При цьому розробники не думають про знедолених дітей-сиріт, які потребують особливої уваги та турбування, аби забезпечити їх гармонійний розвиток. Очевидно, що виховання трансгендерами, транссексуалами та психічно хворими людьми може мати  не просто негативні наслідки, але й бути небезпечним для дітей. Важко спрогнозувати, що може трапитися у випадку загострення хвороби вищезгаданого усиновлювача  та  яке майбутнє чекає на дитину, виховану в таких умовах”, — аргументують у зверненні.

З зазначеним проектом наказу про зміну правил усиновлення  можна ознайомитися тут

Джерело

Категорії
Життя
Новини
Loading...