Наступний парламент буде нестабільним – політолог

Верховна Рада може внести зміни до виборчого законодавства, проголосувавши за відкриті списки. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Кость Бондаренко.   “Це може статися за умови...

Верховна Рада може внести зміни до виборчого законодавства, проголосувавши за відкриті списки. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Кость Бондаренко.

 

“Це може статися за умови консенсусу між політичними силами. Партія регіонів до цього готова і вже задекларувала таку свою позицію. “Батьківщина” теж не проти – про це говорять останні заяви Тимошенко. Але цього не хочуть ті, хто орієнтуються на президента Петра Порошенка. Бо будь-яка партія влади формується номенклатурним способом та займається своїм відтворенням у владних структурах. Тому їй потрібно, щоб у виборчому списку були не випадкові люди, яким довіряють виборці, а ті, хто правильно голосуватиме за вказівкою партії”, – наголосив він.

За словами експерта, президент у разі ухвалення такого законопроекту може його ветувати. “Сьогодні Порошенко створює партію “Любих друзів-2″. Значною мірою там будуть представлені ті самі люди. Діятимуть за старими принципами. Тому президент йтиме по раніше написаному сценарію. Проблема у психотипі та світоглядних сприйняттях. Кожен політик обмежений у своїх ходах, тому його дуже часто можна прорахувати наперед”, – зауважив Бондаренко.

Політолог вважає, що наступний парламент буде дуже нестабільним. “Там частина людей буде орієнтована на Порошенка, інша – на Тимошенко, ще одна – на Партію регіонів. Ще буде значний прошарок популістського болота із великою кількістю сотників Майдану, Ляшко зі своїми людьми, якісь ветерани. Вони не сприятимуть налагодженню нормальної роботи Верховної Ради”, – додав експерт.

Категорії
Аналітика
Новини
Loading...