У Франківську в меморіальних скверах та кладовищах встановлять відеоспостереження

Щоб виявити правопорушників, які масово крадуть квіти та свічки з могил, на всіх кладовищах Франківська планують встановити камери.   На оперативній нараді директор КП...

Щоб виявити правопорушників, які масово крадуть квіти та свічки з могил, на всіх кладовищах Франківська планують встановити камери.

 

На оперативній нараді директор КП «Міська ритуальна служба» доповів про заходи щодо впорядкування територій закритих та діючого кладовища на території міста.

Андрій Хруник повідомив, що кладовище в селі Чукалівка вже очистили від чагарників та позрізали аварійні дерева. Привели до ладу контейнери для сміття, почистили колодязь та встановили великі ємності з водою.

А нещодавно при вході на кладовище був відкритий магазин з продажу ритуальної атрибутики. У Меморіальному сквері на Бандери також систематично прибирають територію.

За зимовий період лавки, що знаходяться на території скверу, втратили свою придатність, тому були замовлені 35 дерев’яні заготовки. Також в 2017 році планують пофарбувати хрести на могилах УПА та замінити частину бруківки, яка просіла біля могили героя Небесної сотні Романа Гурика. Віт головуючий на нараді заступник мера Олексій Кайда відмітив, що це не те, чим треба хвалитися.

«Чому ви вважаєте досягненням чищення хрестів? Це ваша повсякденна робота, – звернувся Кайда до очільника «Міської ритуальної служби». – Ваше першочергове завдання – по всіх меморіальних скверах встановити відеокамери. Бо вже неодноразово зверталася і мама Романа Гурика, що невідомі особи викрадали свічки, вінки і інші елементи».

Заступник міського голови зауважив, що такі правопорушення найчастіше вчиняють «заїжджі».

«Приїжджають з Донецька, Луганська Запоріжжя, Харкова, ще звідкись і крадуть у нас, у Франківську, елементи, пов’язані з похованням».

Тому Олексій Кайда запропонував встановити відеоспостереження та налагодити співпрацю з поліцією, щоб таких випадків більше не було.

Джерело

Категорії
Життя
Новини
Loading...