Садочка не буде: єпархія УПЦ Московського патріархату остаточно відсудила в Івано-Франківська приміщення по вул.Чорновола

Як повідомлялося раніше, 6 лютого 2017 року Вищий господарський суд України підтримав позицію православних вірян Прикарпаття  і задовольнив касаційну скаргу Івано-Франківської єпархії УПЦ. Вищий...

Як повідомлялося раніше, 6 лютого 2017 року Вищий господарський суд України підтримав позицію православних вірян Прикарпаття  і задовольнив касаційну скаргу Івано-Франківської єпархії УПЦ.

Вищий господарський суд України скасував постанову Львівського апеляційного господарського суду від 02.11.2016 року, залишивши в силі рішення Господарського суду Івано-Франківської області від 02.08.16 року, яким було відмовлено в позові виконкому Івано-Франківської міської ради про розірвання договору оренди  приміщення храму по вул. Чорновола, 6  з Івано-Франківською єпархією УПЦ.

Виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради, не змирившись із програшем даної справи у  Вищому господарському суді України, вирішив скористатися останнім шансом врятувати своє становище і подав заяву до Верховного суду України про перегляд постанови Вищого господарського суду України від 6 лютого 2017 року з підстав ніби-то наявності неоднакового застосування судом касаційної інстанції одних і тих самих норм матеріального права, що спричинило до ухвалення різних за змістом судових рішень у подібних правовідносинах.

Вищий судовий орган України, дійшов висновку, що подана виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради заява є необґрунтованою та ухвалою колегії суддів Судової палати у господарських справах Верховного суду України 17 березня 2017 року відмовив у допуску  справи №909/932/15 до провадження Верховного суду України.

Таким чином, поставлено крапку в багатомісячному судовому процесі, розпочатому за ініціативою виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради.

Джерело

Категорії
Життя
Новини
Loading...