Топ-5 популярних ринків Прикарпаття

До топу увійшли ті базари, котрі завжди на слуху як у мешканців обласного центру, так і всієї області. Деякі із них відомі далеко поза...

До топу увійшли ті базари, котрі завжди на слуху як у мешканців обласного центру, так і всієї області. Деякі із них відомі далеко поза межами нашого краю, бо приманюють до себе чималу армію туристів.

Рейтинг ринків Прикарпаття відкриває відомий автобазар на околиці Івано-Франківська. Його вважають одним із найбільш популярних ринків Західної України. Щонеділі автолюбителі та потенційні власники нових засобів пересування з’їжджаються сюди на торги. Зазвичай торгові ряди заповнюються на світанку. Тому вже із третьої години ночі автолюбителі вирушають у Павлівку в пошуках залізних коней. Хоча насправді офіційно цей ринок зареєстрований у селі Угринів. Базар працює тільки в неділю.

Золоту середину рейтингу посідають нічні гуцульські базари. Відразу зазначимо, що таких базарів є декілька. Тому усі вони становлять певну конкуренцію один одному. Але не потерпають від нестачі покупців, особливо охочих придбати вишиванку. Кути, Косів і Коломия мають свої принади у змаганні за етнічні гуцульські вироби.

Косівський базар насправді називають «Смоднянським», бо розташований він не у самому районному центрі, а на околиці – біля села Смодна. Він працює тільки в суботу. А завітати по крам сюди можна з 4 години ранку і до обіду

На третій позиції – Кутський оптовий ринок.  Це і є саме те місце, звідки у всіх напрямках роз’їжджаються справжні гуцульські сувеніри. Двічі на тиждень у Кутах відбуваються базари – з вівторка на середу та з п’ятниці на суботу.

Жоден інший базар не зрівняється з такою кількістю і різноманітністю товару, як на Коломийському ринку вишиванок. Цей ринок працює із середи на четвер з 2 до 9 години ранку. А в нашому рейтингу популярних ринків сміливо посідає четверту сходинку.

Зважаючи на те, що наша область у переважній більшості є виробником сільськогосподарської сировини, то й цього краму є достатньо. Чимало людей знають, що одним із найкращих у цьому плані є Тлумацький ринок. Він і замикає сьогодні топ-5 популярних базарів Івано-Франківщини.

 Джерело

Категорії
Життя
Новини
Loading...