Інспектор патрульної поліції, якого напередодні на околиці Івано-Франківська збила п’яна жінка-водій, захищав Україну у зоні АТО (відео)

ЗМІ писали, що 31 березня у Крихівцях трапилася ДТП, у якій постраждали троє осіб, серед них – інспектор патрульної поліції у м. Івано-Франківську. Одразу...

ЗМІ писали, що 31 березня у Крихівцях трапилася ДТП, у якій постраждали троє осіб, серед них – інспектор патрульної поліції у м. Івано-Франківську.

Одразу ж наступного дня, 1 квітня, в Івано-Франківському міському суді підозрюваній Тетяні Михайловій судом обрано міру запобіжного заходу – тримання під вартою на 60 днів. Також визначено заставу – 1 336 000 грн.

Також наші кореспонденти у відеосюжеті з Івано-Франківської обласної клінічної лікарні, з’ясували, у якому стані потерпілі. Троє постраждалих – молоді чоловіки, віком 22, 23 та 25 років.

Крім того, журналісти поспілкувалися з потерпілим інспектором патрульної поліції Ігорем Палійчуком.

ФОТО Ігоря Палійчука у Фейсбук

Потерпілий у ДТП інспектор патрульної поліції розповів про аварію та самопочуття.

Ігор, пригадуючи той день, коли трапилася ДТП, багато не пам’ятає. Особливо, моменту, коли сталося зіткнення:

“Нам було залишилось ще 5 хвилин оформляти ДТП. Пам’ятаю, що я вже головою у лобове скло залетів, а далі вже нічого не пам’ятаю”.

Отямився Ігор в кареті швидкої медичної допомоги. Інспектора двічі оперували через травму на нозі. Також патрульному зашивали розріз на правому оці. А ще Ігорю Палійчуку важко дихати, коли піднімається з ліжка. Пояснює, що постраждали і легені.

Того дня особливих планів в Ігоря не було – хотів повернутися додому зі служби:

“Я йшов на службу і хотів повернутися додому, оскільки мене завжди чекають родичі і друзі. Були звичайні плани на службу”.

Щодо підозрюваної, каже, що виправдати не може і пробачити також.

Жінка вчинила грубе порушення. Мені тут лежати довго, а двом іншим хлопцям ще гірше. Тому її дій я виправдати не можу. Вже скільки разів патрульна поліція попереджає учасників дорожнього руху не сідати п’яними за кермо. Відповідати має тільки по закону. Пробачити я їй це не можу, оскільки вона навіть втекла. Ми всі люди, можемо собі дозволити помилки, але втікати…Добре, що свідомі громадяни її запам’ятали”, – пояснив Ігор Палійчук.

Ігор наголосив, що після зіткнення його зброя та патрони розлетілися по дорозі, а це вже кримінальна відповідальність йому, як патрульному. Та радий, що все знайшлося:

“Моя зброя порозліталася, патрони порозліталися. Це вже би мені була кримінальна відповідальність, якщо б я загубив. Але знайшли все і слава Богу”.

Мама Ігоря – Оксана Палійчук каже, що напарник сина зателефонував і пояснив про неприємну звістку. Жінка не місцева, тому їхала з Коломийського району. Зізнається, що була в стані шоку. Розповідає, що син двічі був в АТО і повернувся живим, а тут таке трапилося…

“Ігор двічі їздив в АТО. І слава Богу перебув і повернувся живий та здоровий, а тут на місці ось така “мажорка” взяла і зробила таку трагедію”, – схвильовано каже мама Ігоря.

Також мама інспектора була у суді, але підозрювана не наважилась вибачитись за скоєне.

“Вона нічого не зробила для того, щоб вибачитися. Вчора вона себе нахабно вела, а сьогодні зовсім по-іншому – визнавала свою вину. Все ж, вона повинна відповісти по закону. Збила трьох людей і навіть не зупинилася. Вона сама мама і як би вона опинилася на моєму місці, як би вона поводилася, що би вона хотіла зробити з цією людиною, що зробила з її людьми?!”, – наголосила пані Оксана.

Відомо, що чоловік підозрюваної  Тетяни Михайлової приходив у лікарню і пропонував допомогу. Про це розповів Ігор, а також нашим кореспондентам підтвердили інформацію родичі двох інших потерпілих. Патрульний каже, що до нього не наважився прийти, але він би відмовився. Хоче, щоб лише все відбулося по закону. До слова, родичі двох інших чоловіків, що постраждали, також відмовились від запропонованих коштів.

“Приходив чоловік до інших потерпілих, до мене не наважився. Я учасник бойових дій і мені держава гроші виплачує. Також на роботі обіцяли помогти, як треба буде. Від нього (Ред. – йдеться про чоловіка підозрюваної) жодних подачок не хочу і не треба, нехай відповідає згідно чинного законодавства”, – з впевненістю каже інспектор.

Тому патрульний з мамою чекають на кінцевий результат і те, що суд буде чесним і справедливим.

Під кінець розмови Ігор подякував за підтримку та допомогу керівництву Управління патрульної поліції у м. Івано-Франківську, колегам, а також напарнику – Василю Гультайчуку, який на місці трагедії спрацював оперативно.

“Простий дзвінок також піднімає настрій. Розумію, що пам’ятають мене”, – усміхаючись, додав Ігор.

Джерело

Категорії
Життя
Новини
Loading...