На березі Бистриці неподалік Франківська нишком спалюють пластмасові відходи

На березі Бистриці Надвірнянської щодня незаконно спалюють відходи з виробництва пластмасових іграшок. Про таке зневажливе сталення до екології та здоров’я людей розповів  місцевий мешканець...
На березі Бистриці Надвірнянської щодня незаконно спалюють відходи з виробництва пластмасових іграшок.

Про таке зневажливе сталення до екології та здоров’я людей розповів  місцевий мешканець пан Ігор. Він не хоче називати прізвище, бо боїться тиску на нього та родину.

За словами чоловіка, відходи на березі річки спалюють щодня.

“Після того, як підприємство з виробництва іграшок збільшили виробництво, вони щодня загружають в бочку-крематорій на березі 15-20 мішків відходів і вночі спалюють. Вранці те, що не догоріло тихо висипають на зони відпочинку, кемпінг та майданчик, який депутат зробив для занять спортом. Плюс там дитсадок за 150 метрів розміщений, діти бігають, а їм байдуже“,- скаржиться небайдужий. 

В Муніципальній інспекції з благоустрою, кореспонденту Бліц-Інфо пояснили, що таке спалювання відходів є грубим порушенням, адже при горінні пластмаса виділяє отруйний газ.

На це мало б відреагувати управління екології та поліція, а санстанція дослідити забруднення територі, на яку викидають відходи. Однозначно, що таке зневажливе ставлення до екології має бути покаране“, – зазначив начальник інспекції з благоустрою Михайло Яцків.  

Тож чиновник запевнив, що інформацію перевірять.

Джерело

Категорії
КРИМІНАЛ
Новини
Loading...