Коли в українців будуть вихідні: нова редакція законопроекту

Після громадського обговорення Інститут національної пам’яті вніс зміни до законопроекту про державні та інші свята. Про це повідомив директор інституту Володимир В’ятрович. За його...

Після громадського обговорення Інститут національної пам’яті вніс зміни до законопроекту про державні та інші свята.

Про це повідомив директор інституту Володимир В’ятрович.

За його словами, документ доповнили новою категорією – “Міжнародні дні”, куди включені, серед інших 8 березня – День боротьби за права жінок (день буде святковим, але не вихідним) та 1 травня – День праці (буде вихідним).

Він додав, що українці не підтримали намір запровадити Шевченківський день (9 березня) і День сім’ї (друга п’ятниця вересня) як вихідні святкові, тому цю пропозицію зняли з календаря.

Разом з тим до проекту включили традиційне свято – День Святої Трійці. Другий день після Великоднята Трійці (понеділок) залишається вихідним.

Також вноситься як традиційне свято – Різдво Христове за григоріанським календарем, що відзначається 25 грудня (не є вихідним днем).

Неробочий святковий день пропонують не переносити на понеділок, якщо він припадає на вихідний, окрім Різдва за юліанським календарем, 7 січня.
День Державного Прапора України відзначатиметься 4 вересня.

Загалом кількість святкових вихідних днів зміниться з 11 до 9.

Джерело

Категорії
Життя
Новини
Loading...