У поліції розповіли, чому франківець, якого намагалися побити, чекав на патрульних 40 хвилин

40 хвилин ніхто завдання не отримував, бо не було вільних екіпажів. Про це Версіям розповів прес-секретар Управління патрульної поліції Івано-Франківська Микола Гурак.   Нагадаємо,...

40 хвилин ніхто завдання не отримував, бо не було вільних екіпажів. Про це Версіям розповів прес-секретар Управління патрульної поліції Івано-Франківська Микола Гурак.

 

Нагадаємо, франківець у соцмережі написав про те, що коли на нього напали двоє людей в центрі міста він не зміг додзвонитися поліцейським. А коли помітив службовий автомобіль патрульних, правоохоронці порадили йому чекати екіпаж, який повинен приїхати на виклик, пишуть Версії.

«18 квітня о 19:56 на 102 був зареєстрований виклик про те, що людину намагаються побити на Площі Міцкевича. О 20:37 патрульні отримали виклик на службовий планшет. О 20:43 прибули на місце, взяли заявника в автомобіль і протягом 15 хвилин обстежували прилеглу територію. Але тих людей вже не виявили. Із заявником поспілкувалися. Він розповів, що бачив службовий автомобіль Пріус, в якому сиділа дівчина за кермом, так як він пише.

Він підійшов до них, попросив допомоги. Вони йому пояснили, що у них в автомобілі є дівчина, хлопець і ще якийсь чоловік позаду. Йому пояснили, що в автомобілі знаходиться затриманий, його доставляють у міський відділ поліції і тому вони не можуть залишити затриманого в автомобілі і йому допомогти. І сказали чекати екіпаж, який має приїхати на виклик», – розповів Микола Гурак.

Речник управління патрульної поліції наголосив на тому, що екіпаж коли отримав завдання – приїхав швидко. Питання в тому, чому 40 хвилин ніхто завдання не отримував? Прес-секретар патрульних повідомив, що не було вільних екіпажів. І коли перший екіпаж звільнився – він одразу ж отримав цей виклик. Щоб виправити цю ситуацію на лінії 102 запровадять пріоритетність викликів.

«До нас звернулася уповноважений працівник Управління забезпечення прав людини Національної поліції України, ми обговорили цю ситуацію. Вона обіцяла поспілкуватися з кол-центром, (тому що кол-центр (лінія 102) до нас відношення не має: вона знаходиться в Головному Управлінні національної поліції), щоб вони ставили пріоритетні виклики. Просто виклик надійшов і він висів, бо його фізично неможливо було нікому скинути, жоден екіпаж направити, оскільки всі були зайняті», – пояснює Микола Гурак.

Відомо також, що кривдників франківця не знайшли і постраждалий не написав заяву до поліції, однак отримав особистий номер мобільного телефону інспектора патрульної поліції.

«Він відмовився писати заяву, бо не знав про що писати заяву і на кого. Йому сказали, що якщо знову їх побачить, щоб телефонував на 102 і, навіть, інспектор патрульної поліції дав свій особистий мобільний номер, бо той екіпаж, який отримав виклик якраз патрулює ту територію», – підсумував речник патрульних.

Джерело

Категорії
Життя
Новини
Loading...