«Дамо людям індивідуальне опалення», – Марцінків вилаяв СТЕК за відмову від подачі тепла

На емоційній ноті завершилася оперативна нарада міського голови Івано-Франківська. Руслан Марцінків гостро розкритикував роботу ТОВ “Станіставська теплоенергетична компанія”.   «У нас вийшла така ситуація,...

На емоційній ноті завершилася оперативна нарада міського голови Івано-Франківська. Руслан Марцінків гостро розкритикував роботу ТОВ “Станіставська теплоенергетична компанія”.

 

«У нас вийшла така ситуація, що комунальне підприємство «Теплокомуненерго» тепло подало, може не скрізь, але подало, не плакались, що ліміту на газ немає А є СТЕК тут? Скажіть, чому ви не включили тепло?», – запитав мер.

«У нас не було ліміту на газ», – відповів директор ТОВ «Станіславська теплоенергетична компанія» Сергій Мельник.

Проте, очільник Івано-Франківська зауважив, що КП «Теплокомуненерго» мало ліміт на газ, пишуть Версії.

«Вони продовжували теплопостачання лікарень, гарячої води і вони мали ліміт на газ. А у нас не було, на квітень місяць у нас ліміту по газу не було», – апелював Сергій Мельник.

В результаті мер Івано-Франківська запропонував шукати шляхи відмови від послуг СТЕКу.

«Ми заручники вас, тому я пропоную дві речі. Перше, скласти програму про перехід садочків на наші котельні, або на альтернативне опалення. Ну, ми не можемо бути заручниками підприємства, яке каже, що ми не будемо постачати тепло, бо це невигідно. Мають діти мерзнути. Це ненормально», – заявив Руслан Марцінків.

Заступник міського голови Олексій Кайда підкреслив, що через невиконання розпорядження міського голови СТЕКом, третина міста залишилася без тепла.

«Розпорядження міського голови було включити тепло. «Теплокомуненерго» включило, а ви «забили» і третина міста залишилася без тепла – це діти, пенсіонери, люди, які мерзли в будинках, в інших закладах. А ви не шукаєте можливість, для того, щоб працювало і було запущене тепло, а ви кажете, у нас нема лімітів», – підкреслив Олексій Кайда.

Руслан Марцінків заявив, що місто не може бути заручником приватного підприємства.

«Тому дивимося, щоб дуже швидко переключати. І друге, пишемо листа на Київ, нехай Кабмін відміняє свою 860 Постанову. Дамо людям індивідуальне опалення, хай люди вибирають, нехай працюють. А ми не будемо залежні від монополістів. Просто дістало. І ті, хто має власність потім ще починає кричати, олігархи починають кричати, що не включили тепло, обкрадають цю країну. Це не діло. СТЕК не виконав розпорядження міського голови про включення опалення. Ми вважаємо, що СТЕК – це ворожа організація, зважаючи на останні події. Будемо діяти адекватно», – підсумував Руслан Марцінків.

 

Джерело

Категорії
Життя
Новини
Loading...