Дорога Татарів-Косів-Коломия, яку ремонтувала фірма наближена до нардепа Солов’я, вже розсипається (ФОТОФАКТИ)

Відремонтовані дороги у Верховинському та Косівському районах, гарантійний термін експлуатації яких 10 років, не витримали й року. Фахівці ДП «Дорцентр» на замовлення Служби автомобільних...

Відремонтовані дороги у Верховинському та Косівському районах, гарантійний термін експлуатації яких 10 років, не витримали й року.

Фахівці ДП «Дорцентр» на замовлення Служби автомобільних доріг Івано-Франківської області провели моніторинг технічного стану відремонтованих доріг в регіоні, зокрема, кількох ділянок автомобільної дороги Р-24 «Татарів-Косів-Коломия-Борщів-Камянець-Подільський». Висновки експертизи невтішні.

За результатами тендеру Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області ремонт цієї дороги у вересні 2015 року розпочало ТОВ “Шляхбуд-ЛІМ”.

Роботи виконувалися на території Верховинського та Косівського районів. Згідно з договором, підрядник дав на виконані роботи гарантію 10 років. 

Як йдеться у звіті від 5 березня цього року, фахівці ДП «Дорцентр» обстежили три ділянки дороги.

На ділянці км 19+420 – км 41+000, що проходить через Кривопілля-Ільці-Верховину Верховинського району, роботи виконувалися з вересня 2015 року до грудня 2016.

На цьому відрізку моніторингова група відмітила багато дефектів, серед яких зсув дорожньої конструкції, земляного полотна і покриття, незароблені відібрані керни, поздовжній стик і дефекти залиті бітумом, викришування, лущення, узбіччя непідсипане, вже утоврилися вибоїни глибиною більше 5 см тощо.

Протягом вересня 2015 року-грудня 2016 року компанія «Шляхбуд-ЛІМ» також ремонтувала ділянку км 48+000 – км 69+629, що проходить через села від Криворівні Верховинського району до Соколівки на Косівщині.

Як йдеться у звіті, на цій ділянці відсутня розмітка, у деяких місцях бар’єрне огородження споруджене зі скатів, є випуски арматури, непідсипане узбіччя, поздовжній стик викришується, на дорозі з’явилися тріщини.

На ділянці км 78+200 – км 94+450 (Косівський район) «Шляхбуд-ЛІМ» розпочав роботи у вересні 2015 року і має здає об’єкт до грудня 2017.

Однак на відремонтованому відрізку дефекти вже помітні: викришування; поздовжні тріщини, а вздовж восьми кілометрів вибоїни довелося заробляти вже на новому покритті.

За даними системи YouControl, ТОВ «Шляхбуд-ЛІМ» створене у травні 2012 року та наразі зареєстроване у селі Чукалівка Тисменицького району. Керівником та власником фірми є Моклович Ростислав Романович.

Однак у 2012 році фірму реєстрував Лучко Ігор Миколайович в Івано-Франківську. Лучко зараз є керівником та засновником ТОВ “Шляхбуд-ІФ”, яке постійно бере участь у тендерах на будівельні чи ремонтні роботи в обласному центру і переважно програє їх.

«Шляхбуд-ЛІМ» також пов’язують з народним депутатом України Юрієм Солов’єм. Що фірма неякісно ремонтує дороги, говорили ще у 2015 році. 

Тоді нардеп спростував свою причетність до фірми і обіцяв особисто контролювати виконання ремонтних робіт на Гуцульщині. Також Юрій Соловей погрожував позиватися до видань, які поширили інформацію про його причетність до фірми ТОВ «Шляхбуд-ЛІМ». 

Втім, за два роки Солов’ю, схоже, так і не вдалося проконтролювати ремонт дороги компанією, яку він так завзято захищав від критики.

Джерело

 

Категорії
КРИМІНАЛ
Новини
Loading...