У Калуші депутат закликає вимагати чеки у магазинах на спиртне та цигарки

Депутат Калуської міської ради пропонує вимагати чеки у крамницях міста на придбані спиртне і цигарки і — таким чином наповнювати міський бюджет.   На...

Депутат Калуської міської ради пропонує вимагати чеки у крамницях міста на придбані спиртне і цигарки і — таким чином наповнювати міський бюджет.

 

На своїй сторінці у соціальній мережі Facebook депутат Калуської міської ради Юрій Тимків написав:

Усі підприємці зобов’язані сплачувати 5% до міського бюджету від торгівлі алкоголем та сигаретами. Для того, щоб даний податок сплачувався в повному обсязі, необхідно, щоб кожен покупець вимагав чек. Не просто папірчик, а фіскальний чек! Давайте всі долучимось до наповнення міського бюджету! 

Депутат також порахував:

Якщо у Калуші є 10 000 курців, а середня вартість сигарет 20 гривень за пачку при потребі однієї пачки на день ми отримуємо: 200 000 гривень в день, де 5% складає 10 000 гривень щоденно. А це — 3 млн. 650 тис. гривень щороку.

Як повідомляли раніше, згідно зі змінами до Податкового кодексу, на підакцизні товари встановлено податок у розмірі 5% від виручки. Під оподаткування потрапляє продаж скрапленого газу, пального, тютюнових алкогольних та слабоалкогольних виробів і пива. 

Джерело

Категорії
Життя
Новини
Loading...