Україна стане на крок ближче до безвізу

 11 травня, Рада ЄС, до якої входять міністри сільського господарства і рибальства, винесе на розгляд та ухвалення рішення про впровадження безвізового режиму між Європейським...

 11 травня, Рада ЄС, до якої входять міністри сільського господарства і рибальства, винесе на розгляд та ухвалення рішення про впровадження безвізового режиму між Європейським Союзом та Україною.

Ця структура є однією з 10 формацій Ради Євросоюзу. Також загальновстановленим правилом ЄС є те, що хоч і профільним щодо питання безвізу є зібрання міністрів внутрішніх справ, однак за відсутності сторін, які проти, відповідне рішення може ухвалювати непрофільна Рада ЄС. Так березневе рішення для Грузії ухвалювали міністри транспорту та телекомунікацій.

 Нещодавно Петро Порошенко заявив, що громадяни України матимуть змогу їздити до країн Євросоюзу без віз вже з 11 червня. Він додав, що в найближчі тижні Рада ЄС має ухвалити остаточне рішення з цього питання, згодом відповідний документ опублікують в офіційному виданні Європейського Союзу, котре діятиме через 20 днів після публікації – в перших числах червня цього року.

Категорії
Новини
Новини
Loading...