У Івано-Франківську просять визнати котів повноправними мешканцями міста

Слідом за іншими містами, у Івано-Франківську також з’явилася електронна петиція, в якій просять визнати котів частиною екосистеми міста.   Як зазначив автор петиції у...

Слідом за іншими містами, у Івано-Франківську також з’явилася електронна петиція, в якій просять визнати котів частиною екосистеми міста.

 

Як зазначив автор петиції у звязку з  почастішання випадків жорстокого поводження з тваринами та з метою їх захисту він просить підтримати його ініціативу щодо належного поводження з вусатими, яке булоб утверджене на рівні міста.

Якщо петиція набере потрібну кількість голосів, а саме 241, то вусаті зможуть вільно пересуватися не тільки вулицями міста, але й спокійно жити на горищах та у інших місцях їх постійного перебування.

“Протягом тривалого часу в Україні загалом і в нашому місті зокрема, збільшилася кількість випадків жорстокого поводження з тваринами. Українське кримінальне законодавство не здатне забезпечити належну відповідальність за це, через що, виникає безкарність злочинців.

З метою захисту тварин від подібного поводження, необхідно визнати вуличних котів частиною екосистеми Івано-Франківська та заборонити їх безпричинний вилов та вбивства. Дозволити котам вільно жити та пересуватися в підвалах, горищах та ін місцях їх постійного перебування, оскільки вони виконують вкрай важливу функцію природньої дератизації – знищення гризунів,які є розносчиками багатьох інфекцій. Слід приділити увагу їх розмноженню, а саме проводити гуманну біостерилізацію, вакцинацію і влаштуння домівок”, йдеться у петиції.

 

Категорії
Життя
Новини
Loading...